Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Cilich v Nemecku se zapocitava kazdy PCR test, ne antigeni. Dokud se v Cesku zapocitavali jen PCR testy melo Nemecko aspon na strankach https://www.worldometers.info/coronavirus/ vic testu na milion obyvatel nez v Cesku. Ale po kritice ze Cesko malo testuje se zacali zapocitavat v Cesku i antigeni testy. Taky na strankach https://www.worldometers.info/coronavirus/ pribylo za jeden den o 1 milion (1.000.000) vic testu. Proste pripocetli antigeni testy. Asi tezko zvladnutelne, to snad uznate i sam. Muzete si to i overit. Od te chvile uz pak na pocty testu v prepoctu na osoby vede Cesko. Logicke.

K tem mrtvym, v Nemecku je pocet lidi starsich 80ti let 2x tolik v prepctu na obavatele jak v Cesku. Nemecko ma i nasobne vic domovu duchodcu, opatrovatelskych domu, etc. a tam je problem ze je nedokazou dostatecne ochranit. Tohle tema se v Nemecku omyla dnes a dene v mediich. Nekde delaj chyby a nevi kde. Proto taky ten jiny pomer testovani/nakazeni versus zemreli.

K tomu testovani a pocitani. Kdyz se prihlasite na test dostanete QR kod ktery jde potom s vami defakto vsude. laborator, Gesundheitsamt (urad pro zdravi), etc. Sam mam te QR kod taky protoze jsem byl na 2 PCR testech. Tim se pak i vsude prokazujete + obcanka. Gesundheitsamt pak tyto cisla posila na RKI (Robert-Koch-Institut) ktery je pak pro vsechny zverejni. Vsechny cisla si muzete ze stranek RKI ztahnout maji to tam v xls tabulkach pekne prehledne. Za dalsi, snacha ve zdravotnictvi pracuje od vystudovani takze mi i spoustu veci potvrdi a rekne co jak a kde a poradi v pripade potreby.

Nevim kde se berou stale ty hoaxy ze v Nemecku pocitaji jen ty co maj klinicke projevy.

Klidne s vami o tom podiskutuji i u piva/kafe az se snad jednou otevrou hospody. Do Jablonce to mam kousek kdyz jsem v Jizerkach.

2 0
možnosti
Foto

Ten náš způsob evidence ale lépe zachycuje promořenost obyvatetelsta.

0 1
možnosti
Foto

I73v29o 76C84i67l91i91c27h

18. 2. 2021 16:05

Právě že ne, vizte hned pod Vámi post Dany Tenzler:

"Přílišné množení ukáže jako pozitivní i to, co má viru jen minimum nebo dokonce jen jeho fragmenty a co v reálu vůbec není relevantně nakažlivé."

0 0
možnosti

Odpověď nabídl před nedávnem technet. Přílišné množení viru během zpracování vzorků.

Už loni v květnu udělali Francouzi spolu s Američany studii, ve které zkoumali pozitivní vzorky pcr a zjišťovali jejich skutečnou nakažlivost. Ukázalo se, že při množení víc než 35x, je opravdu nakažlivých jen 3 % pseudopozitivních pcr vzorků.

Přílišné množení ukáže jako pozitivní i to, co má viru jen minimum nebo dokonce jen jeho fragmenty a co v reálu vůbec není relevantně nakažlivé.

Kolikrát se množí v ČR? Našla jsem jen dvě čísla, jedno z nich udávala jedna laboratoř a druhé sama idnes v nějakém rozhovoru v dubnu. 45x a 50x. To by mnohé vysvětlovalo...

4 0
možnosti
Foto

I48v57o 45C80i40l42i45c43h

18. 2. 2021 6:33

A nevíte jak množí v Německu nebo i jinde?

0 0
možnosti
Foto

I23v47o 35C87i43l75i57c35h

17. 2. 2021 21:00

To mne zrovna od Vás opravdu těší pane Mahovský. A třeba nějaký argument proti těm v článku uvedeným faktům by nebyl? Nebyl, já vím ...

1 0
možnosti

https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_control

Nejjednodušší typy kontrol jsou negativní a pozitivní kontroly a obě se vyskytují v mnoha různých typech experimentů. [2] Pokud jsou tyto dvě kontroly úspěšné, obvykle postačují k vyloučení většiny potenciálních matoucích proměnných: znamená to, že experiment vytvoří negativní výsledek, pokud se očekává negativní výsledek, a pozitivní výsledek, když se očekává pozitivní výsledek.

.... Tam, kde jsou jen dva možné výsledky, např. pozitivní nebo negativní, pokud léčená skupina i negativní kontrola způsobí negativní výsledek, lze odvodit, že léčba neměla žádný účinek.

...... K posouzení platnosti testu se často používají pozitivní kontroly. Například k posouzení schopnosti nového testu detekovat onemocnění (jeho citlivost), pak jej můžeme porovnat s jiným testem, o kterém je již známo, že funguje. Dobře zavedeným testem je pozitivní kontrola, protože již víme, že odpověď na otázku (zda test funguje) je ano.

V celém světě byl proveden test využití roušek, sociálního distancování atd. k potlačení výskytu viru SARS-CoV2 na lidských sliznicích. Pozitivní kontrolou bylo potlačení všech chřipkových virů. Negativní kontrolou bylo nepotlačení lidských rhinovirů, ty se vyskytují v množstvích srovantelných se SARS-CoV2.

Mimozemšťan, který by přistál na světě, by řekl, že máme zkusit něco jiného. Podle mne by postačilo racionálněji používat ty roušky a nezakazovat aktivity, které vedou k podpoře imunity.

Pokud jde o situaci v ČR, pak odkazu na tento článek https://academic.oup.com/eurpub/article/31/1/12/6106197?login=true Demografické charakteristiky a charakteristiky veřejného zdraví vysvětlují velkou část variability úmrtnosti na COVID-19 v různých zemích, autoři Ondřej Hradský a Arnošt Komárek. ČR se nachází mezi všemi ostatními posuzovanými zeměmi, jen jednoduše máme nejvíc lidí ve věkové kohortě, která je nejvíc postižená. Za války Češi nevymírali, naopak, rodily se děti. I po válce byl baby boom.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, prominte opět otázku.... mít dneska tu pravomoc, poslal byste nyní děti do škol?

0 0
možnosti
Foto

To, že laboratorní nález se automaticky a jako jediný důkaz nerovná nemoci, se učí medici již od začátku studia. Neléčíme laboratorní výsledky, ale nemocného člověka. Jenže je tak snadné a lákavé tohle ignorovat a notně si to zjednodušit. A novináři a lidé na to slyší.

2 0
možnosti
Foto

Vlády nás budou tak decimovat, až budeme umírat ne nemoci a zranění, na které se dříve neumíralo. Tahle vylhaná epidemie se strašně hodí do krámu vládnoucí kastě.

Vir mutuje i když podle Pechové, to vypadá na umělé mutace (nevím čemu věřit) a proto také očkování nebude mít tu účinnost, jaká se od něho očekávalo. Opět příležitost pro koncerny vyrábět nové a nové očkovací látky a opět příležitost vládnoucích kast ještě více nás zotročit pod záminkou ochrany zdraví a životů.

4 0
možnosti

Vylhaná epidemie? Celosvětově ji vylhal kdo? Je hodně smutné, že tady žijí tak bezohlední lidé jako jste vy.RvRvRv

1 0
možnosti

Všichni nakažení zřejmě nejsou u nás do statistik započítáváni. A to i ti, kteří měli klinické příznaky onemocnění, ale uposlechli výzvu ministerstva zdravotnictví a nikam nešli, léčili se doma a průběh jejich onemocnění naštěstí nevyžadoval hospitalizaci.

To je třeba můj případ a dalších lidí, které znám. Jestli půjdu na dodatečný test zatím nevím, ale po zkušenostech s tímto onemocněním jsem pevně rozhodnutá se dát očkovat. Jednou mi to stačilo...

0 0
možnosti
Foto

I52v13o 11C17i86l15i83c18h

17. 2. 2021 15:06

Všichni nakažení zcela jistě nejsou do statistik započítáni nikde na světě.

0 0
možnosti

Ještě jedna poznámka, která mne napadla při čtení krizového zákona.

Paragraf 3 odst. 5

Není-li možné účelně odvrátit vzniklé ohrožení v rámci stavu nebezpečí, hejtman neprodleně požádá vládu o vyhlášení nouzového stavu.

Problém například v moravskoslezském kraji je ten, že nemá vyhlášeny stav nebezpečí. Jak to je v jiných krajích nevím, ale nejspíš podobně. Takže hejtmani nesplnili zákonné důvody pro žádost vládě o nouzový stav.

5 0
možnosti
Foto

Přesně pane Siemenko. Je vidět, že na krajích jsou druhořadový politici. Já to píšu stále dokola. Od vlády až po obce jsou krizová oddělení. Dřív to bylo CO. Oni jsou stále cvičeni a školení, jak postupovat v případech krizových situací. To je ve všech od havarií letadel až po otravy chemickými látkami .Bravurně zvládli povodně, epidemie žloutenky, všech druhů chřipek. Dříve, když si Hejtman nevěděl rady, zavolal si šéfa krizového oddělení, aby mu řekl co se má dělat, jaká opatření se mají přijmout. Proč to nefunguje dnes nechápu.

2 0
možnosti
Foto

Vítejte v Plzni....Nemocnice v našem kraji už nemají kapacitu přijímat další covid pozitivní nemocné.

Všichni noví pacienti jsou převáženi do jiných nemocnic v republice, primárně do nemocnice Motol. V této souvislosti omezují další běžnou péči. Zdravotnictví v našem kraji už nedokáže všem nemocným poskytnout adekvátní péči. Podíl britské mutace u nově pozitivních pacientů je téměř 80 %. Za pondělí u nás přibylo 1135 covid pozitivních pacientů, což je nejvíce ze všech krajů v republice. Od soboty zemřelo 49 covid pozitivních pacientů.

Ráda bych vás všechny touto cestou požádala o dodržování těch nejzákladnějších pravidel. Je to opravdu jen na každém z nás."

1 2
možnosti
Foto

I16v16o 64C80i71l81i15c41h

17. 2. 2021 13:50

A souvislost s obsahem článku vidíte v čem? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.