Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Naprosto souhlasím.Jenom by mě ohledně této věci zajímalo, když se všude píše že tam měl arzenál, kde si ty zbraně v té budově schovával a především, když jenom ta jeho hlavní zbraň stojí cca 200 000, kde na ně jako student vzal.

0 2
možnosti
Foto

I58v39o 12C97i85l97i79c28h

23. 12. 2023 9:54

Pokud vím, tak si tam ten arzenál nikde nechovával, ale vše si přinesl sebou.

3 0
možnosti
ZV

Pán ví o čem hovoří

1 1
možnosti

Kdyby měla už před bitvou AI přístup k registru zbraní, mohl být zločinec odhalen už po šílených vraždách v Klánovicích. Jenže na to jsou majitelé zbraní příliš chráněni.

0 5
možnosti
Foto

I82v74o 95C41i59l94i19c98h

23. 12. 2023 10:07

Také mne už před časem překvapilo, že není nějaká databáze drážek střel z legálně prodaných zbraní. Vím, že se ty drážky časem s počtem výstřelů na střelnici mění, ale myslím, že ne až zas tak zásadně, aby to nemohlo být jisté vodítko.

1 1
možnosti
Foto

Je mi líto, že nemohu dát tuplovanou karmu.

Kupříkladu blog kolegy RNDr. Vašíčka je rovněž ze stejného ranku. Okamžitě se po každém takovém případu ( i když tento je opravdu extrémní) vyrojí řada českých mudrců, kteří okamžitě vědí, že všechno šlo udělat lépe a rychleji. Již pan Werich kdysi pravil, že Češi vědi, kdo kdy měl co říct.

Ten magor opravdu mohl udělat cokoli, nebyl nikdy stíhán, žádný záznam atd.

Osamělí vlci jsou noční můrou všech bezpečnostních složek na světě. A vysledovat z internetu, že někdo, kdo píše o nenávisti vůči komukoli, že právě tenhle se chystá střílet, zatímco ten druhý se tak nějak vysemení a půjde na ryby, je opravdu vělmi těžké.

Nezbývá nic jiného, než tyhle rádce okamžitě angažovat do špičkových bezpečnostních složek a spoléhat se na jejich fištrón.

Pěkný vánoční čas, pane Cilichu, a doufám, že jste se už zcela uzdravil z té zákeřné Legionelly.

18 0
možnosti

"Ten magor opravdu mohl udělat cokoli, nebyl nikdy stíhán, žádný záznam atd." V tomhle s Vámi nesouhlasím. Pokud si mladý student pořizuje několik zbraní v řádu statisíců korun, je to už záznam jako hrom. To opravdu nevypadalo na založení třeba sportovního střeleckého klubu. Pochybuji, že by takový případ byl běžný, a už proto měl na registru zbraní někdo víc než zpozornět.

6 1
možnosti
LH

"Napadlo autora, že ten magor třeba do té Celetné opravdu šel, ale když tam viděl policii, tak změnil plán"

Zdroj: https://cilich.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=810660

To je pravda, ale těžko se po Praze procházel se zbrojním arzenálem....ten měl jinde...

1 3
možnosti
Foto

I70v47o 30C23i59l50i82c65h

23. 12. 2023 9:07

Podle čeho soudíte? Nevím co všechno tam měl, ale podle toho co jsem zatím četl, tak by mu na to stačila větší taška přes rameno.

4 0
možnosti
TB

Je logické, že až vychladnou emoce, tak se to musí pečlivě zanalizovat, aby při případném příštím útoku zasahovala policie efektivněji....o tom, že zasahující policisté a záchranáři udělali maximum, to snad nikdo nepochybuje. Je ale otázkou, jestli tu osudovou chybu neudělal operační velitel,. který tomu všemu velel. Jako nezlobte se, ale při tom obrovském počtu zasahujících policistů nenechat aspoň jednu hlídku v té hlavní budově FF, to byla fakt chyba....

2 2
možnosti
Foto

I12v59o 44C86i94l67i78c81h

23. 12. 2023 9:05

A kde všude podle Vás ještě měli hlídkovat? Dejme tomu, že by vrah viděl policisty i v té hlavní budově, takže by šel vraždit třeba do toho Palladia, také byste Policii vyčetl, že nehlídala i ten obchoďák? Ono zpětně se to hodnotí hrozně snadno.

6 0
možnosti
MV

Jsem stejného názoru. Police reagovala adekvátně situaci.

13 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.