Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J46a77n 53P11a97v48l23í59k

14. 12. 2021 9:13

Přes dobré rozuzlení je dobré mít na paměti, že celou trapnou, absurdní situaci způsobila mimořádně špatná volba, dokonce opakovaná. To by mělo být poučení z krizového vývoje při příští volbě. Hulváti, burani, notoričtí lháři, neuznávající pravidla nemají ve vysokých státních funkcích co dělat.

11 0
možnosti
Foto

Jenže lidi to chtějí. Možná je přímá volba prezidenta zcela chybná.

2 0
možnosti
PC

Politika byla, je a bude špinavá věc. Proto nevěřím ani ve Fialovu "tvrdost, svědomitost a pevný postoj" (ostatně mi to k němu vůbec nesedí), stejně tak jako nevěřím v náhlé "prozření", velkorysost a dobro Zemana.

Očekávat slušnost v politice, nebo snad dokonce plnění slibů voličům je více než naivní představa, která se nikdy v historii, bráno s ohledem na delší časový horizont nežli jen pár měsíců, neuskutečnila.

6 14
možnosti
JP

J70a44n 93P39a19v65l79í68k

14. 12. 2021 9:03

Pletete si politikaření s politikou. Spravování věcí veřejných je špinavá věc?

10 0
možnosti
Foto

Jenom mu došlo, že tahá za kratší kus provazu

8 0
možnosti
Foto

Nu, já si myslím, že někde v pozadí zapracoval i pan Babiš, který již pochopil, že půda je celkem horká a že je pro něj lepší zmizet co nejdříve, tedy se trochu odklidit z první linie. V podstatě pud sebezáchovy, protože by bylo naivní se domnívat, že by v tom hrála roli nějaká morální odpovědnost. Takže mu možná starý kamarád pomohl a v celku se to dalo docela dobře politicky prodat. Je to vlastně taková ukázka docela slušného politického kšeftu.

2 0
možnosti
Foto

I to je možné, ale tipoval bych si, že Zeman chtěl Bábu vyšťavit ještě mnohem víc.

0 0
možnosti
Foto

Ale stejně je to paradoxní. My se teď radujeme z toho, že prezident Zeman jenom slíbil splnit svoji povinnost a jmenovat vládu ČR. A mnozí z toho teď dělají velký státnický čin.

18 1
možnosti

Myslím, že většina je jen ráda, že ta komedie už skončila

1 0
možnosti
Foto

J47a58n 79Š69i47k

13. 12. 2021 22:14

Nevím, proč je pořád vnímán tento problém jako nějaký souboj. Politika je trochu jako manželství, to má buď dva vítěze nebo dva poražené. Vyhráli přece oba premiér i prezident. Oba získali politické body a nikdo není vnímán negativně. Vzhledem ke kvalitě pana Lipavského, možná taky dojde k tomu, že za pár měsíců pan prezident řekne: Vidíte, já to říkal...A možná taky je to jeho záměr. A možná taky ne a je prostě jen vyčerpán a unaven z nemoci. Hezký den

21 3
možnosti
LV

Taky si myslím, že vyhráli oba.

0 0
možnosti
LV

Je to vítězství pragmatičnosti a zdravého rozumu. Tedy pokud opravdu ministry jmenuje. Pustí tím z ruky poslední kartu, se kterou může hrát. Že by tak snadno? Do pátku je daleko...

Leda že by energii, kterou ještě má, zaměřil na urovnání vztahů s Babišem a postavil se do čela jeho volebního týmu v tažení na Hrad. Což se klidně může stát. Sice je otázkou, zda o to Babiš stojí, ale když to nebude Babiš, bude to Schillerová, která v případě zvolení spolehlivě omilostní to, co je omilostnit třeba, zastaví to, co je zastavit třeba, a udělá si v Jelením příkopě pár selfíček na insťák.

1 1
možnosti
JV

První vyhrání z kapsy vyhání.

Zeman vždy viděl za více rohů než ostatní.;-)

8 6
možnosti
JF

To v osumactyricatym taky nikdo nečekal !!Teď už jen rozběhnout monster procesy nad dotacema opozice a Národní fronta to má asi tak az do konce EU!!;-D

0 13
možnosti
Foto

Ani vtipné, ani chytré, jak je vaší tradici. Ve 48 to čekala, bohužel, většina národa.:-/

8 2
možnosti
JF

S pani Mračkovou Wildumetzovou žasnu nad jeho fascinujícím přehledem a skláním se před jeho moudrostí! ;-) https://www.youtube.com/watch?v=78GvUjNiqco

8 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.