Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tam nic o tom, že by se muselo d lat vyšetření imunity není.

Opět píšete hlouposti.

Tamje:....fyzická osoba povinna podrobit se v případech upravených prováděcím právním předpisem vyšetření stavu imunity...

Tedy žádná povinost aby se plošné testovala imunita tam není!

0 3
možnosti
Foto

I83v93o 27C68i40l67i27c55h

26. 11. 2021 14:46

Právník Ondřej Dostál má ovšem zcela jiný názor, než Vy:

„Kdežto u povinného očkování podle zákona o zdravotních službách se imunita musí zohlednit. Před očkováním se musí provést test na protilátky, a kdo je má, neočkuje se.“

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/povinne-ockovani-shoda-zatim-neni-40378641

3 1
možnosti

Zákony se tu téměř 2 roky porušují. Nejsme už právním státem. Vy přesto věříte, že zrovna v tomto se budou psychopati řídit zákonem?

1 0
možnosti

Je potřeba zakon nezakon (ten může být zastaraly) posoudit kdo je ohrožen těžkým průběhem covidu a zde posoudit zda vakcína může pomocí ci ho nemůže ještě ohrozit i když v menším riziku než samotny kovid. Tedy lehce poodkryt ten krajkovany hyperkorektni prehoz "s covidem". To je něco podobného jako ten vsemibarvami opentlovany prehoz "pravdolaska" ;-)... a hlavně přestat dělat ze všeho politikům ... tj. k praktickemu prakticky ... a nakonec vše by mělo být praktické jinak je to k ničemu. Ale teď jsou kazdopadne celkem zajímavý kontraindikace kdy pravdolaska je pro praktické řešení individuální a tedy dobrovolne (každý chceme snížit riziko) a praktik Babis pro plošnou vakcinacni pravdolasku ;-D

0 0
možnosti
Foto

Ivo, je dost možné, že se zavede speciální zákon pro povinné očkování proti covidové epidemii. Skoro bych i řekl, že tady v minulosti nějaký takový byl.

1 0
možnosti
Foto

I91v78o 90C24i32l87i46c27h

26. 11. 2021 10:06

I to je asi samozřejmě možné. Ale nejspíš by to museli dost neprůstřelně odůvodnit.

0 0
možnosti

Např. podle Worldometers.info jde dohledat, že všechny země s vyšší mírou očkování procházejí průběžně vlnami nové nákazy. Např. Dánsko dosáhlo 85,9 % očkovaných od 12 let, ale pak zažili největší letošní vlnu nákazy kolem 4000 infikovaných za den. Podobně tomu bylo v Izraeli a UK. Nyní z dat MZ ČR vyplývá, že po 10 měsících očkování máme nejvyšší letošní vlnu šíření nákazy, resp. dnes ta vlna dosáhla nejvyššího bodu nákazy v březnu. Jsme stále u toho, co britští experti vysvětlili politikům: virus nejde vymýtit, protože ho přenáší příliš mnoho očkovaných. Proto rozvolnili. Nicméně někteří politici i v UK měli úlet - nařízení očkování zdravotníkům, jenže i očkovaný zdravotník (pokud ještě neprodělal covid) musí dbát na to, aby nepřenesl infekci na pacienta, byť jako ev. bezpříznakový.

0 4
možnosti

K návrhu povinného očkování v Rakousku se mj. vyjadřují jejich univerzitní kapacity pro oblast práva: vakcíny jsou stále ještě v experimentálním režimu, byly povoleny jen s podmínkou, že se dále budou výzkumně vyhodnocovat do r. 22/23. Účast v experimentu nelze nařídit ani zákonem. Je tu také zásadní otázka přiměřenosti, vhodnosti a nezbytnosti: v situaci, kdy roste počet očkovaných, kteří se nakazí a mohou přenášet infekci na druhé (z úředních statistik ČR, Skandinávie, Rakouska, Švýcarska), nelze vlastně povinným očkováním sledovat jinak ev. legitimní cíl: zabránit účinně přenosu infekce. Dnešní článek na Idnes.cz ukazuje graf nově přijímaných pacientů do nemocnic, mezi nimiž jsou až téměř z poloviny plně očkovaní Češi. Takové očkování lze stěží mít za účinnou ochranu společnosti. I kdyby tyto parametry byly lepší, ani pak nelze v členských zemích Rady Evropy očkovat "násilím", rakouští právníci říkají, že by šlo o nepřímé povinné očkování, k němž je stejně nezbytný souhlas očkované osoby, a pokud by odmítla ho poskytnout, nikdo ji nemůže k očkování donutit. Rakousko nyní uvízlo mj. na "detailu" - jaký trest stanovit v zákonu pro odmítače, jsou navrhovány pokuty, ovšem neví se, jak budou vymáhány od nemajetných apod.

2 4
možnosti

Jak se zjišťuji protilátky při očkování proti tetanu?

1 0
možnosti

L56u60b61o42š 15K95r36i30m87l

26. 11. 2021 7:18

Odeberou vám krev a provedou testy. Mám to za sebou podruhé a ani jednou mi následně vakcínu neaplikovali.

0 1
možnosti
Foto

Nojo, Válek ale mluví už ted o tom, že kdyby došlo k povinnému očkování, musel by se změnit zákon. Prý to zatím nehrozí, protože nestíhají naočkovat 3.dávkou ani ty, kdo chtějí, a dále protože si nejsou jisti, jak stanovit hladinu protilátek a protože neví, jak vymáhat případné sankce.

Zatím si vláda s donebevolající protiústavností hlavu fakt nelámala..... Pokud je něco odradí, tak spíše vyšší počet nemocných po vakcinaci a vyšší počet nežádoucích účinků. We will see.

3 5
možnosti

Já mám naopak opačnou zkušenost. Bratr 71 let naočkován už před měsícem, sousedé také a když si telefonujeme s přáteli kteří na ní mají nárok tak formou SMS dostali pozvání. Je jasné, že Válek nebude současné zdravotnictví které ještě není pod vedením chválit.

3 1
možnosti

Že Vás to baví. Copak Vy nechcete v divadle svítit? Vy si neuvědomujete, že pokud bude tato situace trvat, tak divadla hrát nebudou? Vy jste fakt tak zabedněný?

3 8
možnosti
Foto

A kde berete jistotu, že divadla budou hrát, až budeme všichni naočkovaní?

9 2
možnosti

Takhle to nejspíš nebude, obávám se. Oni si už nějak ten zákon ohnou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.