Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Mně osobně se nelíbí žít v rozpolcené, záštiplné a nenávistné společnosti, kde je porušována Ústava, a kde dokonce dochází k segregaci a diskriminaci SLUŠNÝCH (!) lidí, kteří se jen "provinili" tím, že mají jiný názor, jiný postoj k životu a ke svému zdraví.

Nevím, jak se v takto nastavené situaci může někdo cítit dobře, ba dokonce tomu ještě tleskat. Jako by si tito lidé neuvědomovali, že i oni sami jsou oběťmi zvráceného režimu, na který dříve či později zákonitě doplatíme všichni, neboť kde není vymáháno právo pro všechny, tam není spravedlnost a lidskost - a tam je tudíž permanentní nebezpečí pro každého.

Divím se, že lidé tak ochotně a snad i rádi zapomínají.

12 1
možnosti
Foto

Jenze:vlada rozestvala lidi, naridila lockdowny a dalsi opatreni,ktera evidentne nemaji na sireni nakazy vliv. Vsichni uz chteji normalne zit. Takze se schvali povinne ockovani pro vsechny a my tomu jeste zatleskame. Odpor i argumenty zlomeny a blizi se treti davka a prokopava se ockovani deti od 5 let.

0 0
možnosti
Foto

Považuji za chucpe použít slavný citát Martina Niemöllera nebo vytahoval žluté židovské hvězdy při protestech proti anticovidovém očkování. Když jste byl Žid, tak jste si to sám nevybral a nemohl jste to změnit. Kdežto u covidu máte možnost volby a z neočkovaného se můžete stát rychle očkovaným.

(Já sám jsem se nechal naočkovat, jakmile to bylo možné a vůbec jsem nad tím neváhal.)

6 9
možnosti
Foto

I94v28o 91C47i53l89i27c47h

21. 11. 2021 19:40

Co se týče té parafráze toho citátu - když jste byl komunista, sociální demokrat či odborář, tak jste si to vybrat mohl. O Židech tam není ani slovo. Navíc on sám zpočátku nacisty i podporoval.

1 0
možnosti
JT

Jen by mne zajímalo, pokud se očkování stane povinným, jestli pak bude s lidmi zacházeno podle zákona, jak citujete pana Dostála. Jestli bude člověk před očkováním řádně vyšetřen ( mj. imunitu a protilátky), poučen a zda stát ponese odpovědnost za příp. poškození zdraví. Zda si člověk vybere vakcínu (upřednostnil bych vektorovou) a zda se povinnost bude týkat jen těch dvou dávek, nebo to bude povinné 2x, 3x, x-krát ročně?

Mě by strašně štvaly ty nenaplněné sliby s tou tečkou, kdybych tu tečku absolvoval. Ano, pochybuji, tedy jsem, abych taky někoho parafrázoval. Bude-li oficiálně trvat dobrovolnost, dobrovolně se ohrozím na životě, protože nechci být mravenečkem v digitálně kontrolovaném a řízeném mraveništi. Nebo to k tomu nespěje? Spěje, ale věřím, že se to ještě otočí, a že snad lidé zakopou příkopy (očkovaní/neočkovaní) a spojí se díky lidskosti. To potřebujeme, ne fanatiky na obou stranách.:-)

7 0
možnosti
MK

Cítím to stejně jako vy. Rovněž jsem očkován proti vlastnímu přesvědčení. A až vypukne občanská válka, tak právě proto chci být na straně neočkovaných. Nechci, aby se něco takového stalo, ale blížíme se k tomu rychleji, než si myslíme.

6 3
možnosti
Foto

Prominte Ivo,ale Vy byste skutecne uvital plosne povinne ockovani vsech vcetne deti,kde je prinos vakcin vice nez sporny? S tim souvisi povinne preockovani treti a asi dalsimi davkami. S tim souvisi trestani tech,kdo se nepodridi zakonu. Takze pokud je dnes spolecnost rozdelena mezi priznivce a odpurce plosne vakcinace,tak ji sjednotime (aby se lidi nehadali) povinne do jedne skatulky? S tim,ze stat pripadne nezadouci ucinky odskodni. Vite,jak je tezke u pojistoven cokoliv prokazat.... Pisete to i pres to,ze jindy jste popisoval,jake vedlejsi ucinky Vas a Vasi maminku potkaly po ockovani. Chcete uzakonit treti povinnou davku a pujdete na ni? Zatim jsem s Vami vzdy souhlasila,dnes jsem uprimne zmatena.

0 0
možnosti
Foto

I92v11o 46C17i67l61i37c94h

21. 11. 2021 19:26

Zkuste si to přečíst ještě jednou včetně toho, co je i tak trošku mezi řádky, resp. jen naznačeno.

0 0
možnosti
Foto

Já se do vás nepustím, protože to mám stejně jako vy. Jsem plně očkovaná a až mi přijde výzva, půjdu i na třetí dávku. Také se mi ale vůbec nelíbí to, jak se jedná s neočkovanými a jak se omezují jejich práva, která jsou konečně stejná, jako ta naše. Navíc jsem právě dočetla poslední Reflex a potvrdilo se mi to, co tvrdím již delší dobu. A sice to, že očkovaní jsou možná většími šiřiteli infekce, než ti neočkovaní.

Takže za mě karma.

6 1
možnosti
Foto

I87v91o 46C85i22l10i89c24h

21. 11. 2021 19:24

Děkuji. Mně se do případné třetí dávky nechce, protože po tom, co jsem si zažil po té druhé, nějak nemám chuť to opakovat.

3 0
možnosti
Foto

I10v47o 15C31i63l36i80c95h

21. 11. 2021 19:27

Tak jsem zvědavý, jestli si to náš stát lajsne ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jděte na to jako chytrá horákyně. Ani očkovanej, ani neočkovanej, ani nemocnej, ani zdravej, ani nakaženej, ani nenakaženej, ani ohroženej, ani neohroženej. ATD!

;-D

2 0
možnosti
Foto

I47v79o 94C83i36l80i98c19h

21. 11. 2021 19:02

Očkovanej jen a pouze kvůli vládním restrikcím, jinak opakovaně ověřeno, že vůči covidu zela imunní. Včetně delty. A jen doufám, že mi to očkování ten můj imunitní systém nerozhodilo... ale zatím musím zaťukat.

1 0
možnosti
JN

Hezky napsáno. Sledoval jsem tento týden debatu v Událostech ČT24, kde vystoupil Hořejší, Dostál a Ludvík a snad po dlouhé době jsem měl pocit, že jde o řešení problému a ne o kšeft. Dostál hovořil zcela ve smyslu práva o povinném očkování seniorů nad 60 let a ohrožených skupin. Samozřejmě by se musely udělat výjimky pro ty, kterým by očkování uškodilo, což jsou i třeba lidé s rakovinou, či po léčbě rakoviny s narušeným, imunitním systémem. Ale to lze vše vysledovat, stejně tak jako léčení covidu v různém, časovém horizontu průběhu nemoci. Ne jen čekat, zda vás to dostane, či se z toho vylížete sám. Chci věřit, že se to pohne k lepšímu a nebudou na sebe útočit skupiny očkovaných a neočkovaných a vzájemně se urážet a přesvědčovat. Já jsem po covidu v dubnu, takže se rozmýšlím, zda očkovat nebo ne. Ale uvítal bych nový typ vakcíny - tedy na deltu, proto váhám...

1 0
možnosti
Foto

Vždy, když se ,,propírá" očkování, vzpomenu písničku, v které se pělo, ,,my sme kluci vočkovaný satanem, my něco zastanem, bá jo, ...". Také se dál pělo o anglické sobotě, co páni z plánování zapoměli na ni. Ale dnes jsme dál. Třeba zase i v tomhle dál budem. Jednou. Asi;-)

0 0
možnosti
VF

Kluci očkovaní satanem a anglická sobota jsou dvě různé písničky. To jenom pro pořádek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.