Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dcera žijící dnes v Rakousku mi řekla, že Rakušané považují za největší úspěch to, že se jim svět podařilo přesvědčit o tom, že Hitler byl vlastně Němec ... ;-)

0 0
možnosti

Ztotožňuji se s vaším pohledem. R^

Jen zůstávám optimista a věřím, že se nová vláda zachová tak, jak slibuje: společnost opět spojí. Což nemůže udělat jinak, než že po svém nástupu (to už bude naštěstí covid na ústupu) bude rychle rušit jednu restrikci za druhou, a odstraní segregaci neočkovaných.

1 0
možnosti

M56i38l52a68n 78B92í79l13e20k

15. 11. 2021 9:47

No, v dobách krizí (nemusejí být jen zdravotní, ale i mezinárodněpolitické, hospodářské...) se často musejí přijímat opatření, která jsou z hlediska normálního fungování státu nepřijatelná. A je v pořádku poukazovat na nebezpečí jejich zneužití (i z historické perspektivy). Tato varování by se ale měla opírat o podstatné faktory, neměla by stát jen na několika vnějších znacích... Např. čs. komunisté až někdy do poloviny třicátých let neviděli rozdíl mezi nacismem a čs. režimem. Zkrátka tu pro ně byly jasné paralely (třeba zmocňovací zákon), tudíž v jejich pojetí šlo i o obdobná zřízení. Samozřejmě hloupost. A bohužel stejně nesmyslně na mě působí (byť třeba jen impicitní) snahy o přirovnání současné situace k osudu Židů za nacismu.

1 0
možnosti
Foto

I45v34o 35C87i42l15i77c36h

15. 11. 2021 10:52

Je v pořádku, že to každý vidíme trochu jinak. Respektuji Váš názor. Pro mne je tohle omezování svobod některých skupin obyvatel už přes čáru a velice nerad bych se dočkal doby, kdy to vygraduje k něčemu ještě horšímu.

1 0
možnosti

Ten příměr je logický, akorát bych byl opatrný u Skandinávců, protože se s nacismem hezky sžili.

Co se týče současné představy o svobodě volby, tak si obecně oba tábory nemají co vyčítat. Například znám váš názor (a pana Kšíra), kdyby si sám majitel podniku dobrovolně určil a předem označil koho chce mít ve svém podniku. Obávám se ale, že to budete maximálně vy dva a pár dalších, kteří by to akceptovali, stejně jako bych byl já v menšině, který by akceptoval hospodu pouze pro neočkované. Většina z obou táborů si pojede svoji vizi - čili svoboda volby bude pouze svoboda mojí volby na úkor ostatních a "nechat normálně žít" zase jen nechat všechny kromě hospodských.

0 0
možnosti
Foto

Trochu s obavou jsem začal číst tento blog, protože ta paralela je hodně kontroverzní. Za mě ale hranice nebyla překročena a kdo chtěl pochopit, tak paralele porozuměl.

Vláda ještě loni prohlašovala, že neočkovaní nebudou nikterak diskriminováni, dnes už ale různé formy diskriminace značná část občanů bere jako normální (a dokonce správné). A právě vládní demagogie a manipulace s veřejným míněním, že jde o " veřejný zájem" nebo že je to "epidemie neočkovaných", je skutečným nebezpečím (viz Orwellův román "1984").

7 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Srovnávat rakouský lockdown s tím, co se tady dělo v třicátých a čtyřicátých letech, je naprosto mimo mísu.

7 4
možnosti
Foto

Zákaz vycházení, sportu, kultury, společenského života nebo možnosti jít do nákupka či k holiči i pro děti od 12 let a pro lidi s protilátkami pod záminkou přeplnění JIP? Jak to souvisí? Protože na JIPkách v Rakousku je cca 400 lidí, z toho zřejmě cca 160 (40%) těch očkovaných...

Kontroverzní jsou opatření vlád a ne nějaký článek, který porovnal dvě v podstatě stejné vyhlášky.

3 2
možnosti
Foto

Víte, Ivo, co bylo největším diplomatickým úspěchem Rakušanů?

Že přesvědčili svět, že Hitler byl Němec a Mozart Rakušan.:-)

Píšete dost ostře, ale karmu dávám.:-)

5 2
možnosti
Foto

I82v90o 23C31i46l52i55c97h

14. 11. 2021 20:32

Kdybych nepsal ostřeji a trošku i kontroverzně, tak si toho nikdo ani nevšimne.

1 1
možnosti

Myslím, že to JE srovnatelné. Tohle je jen další pokračování započatých pošlapávání lidských práv a svobod a vězte, že z toho nikdo z běžných lidí nakonec nevyjde vítězně.

KarmaR^

6 2
možnosti
Foto

I47v70o 47C13i50l53i23c20h

14. 11. 2021 19:28

Ne zcela to je srovnatelné, ale i to jsem se pokusil v tom článku nadnést. Za karmu děkuji R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.