Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Činit Rakušané odpovědné za Hitlera je jako činit Slováky odpovědné za Babiše.

Odpovědnost nenesou krajani, ale ti, kdo mu dali moc.

2 0
možnosti
Foto

I40v61o 93C13i82l49i80c36h

14. 11. 2021 18:14

To byl jen nadpis...

1 1
možnosti
JM

J37a81n 72M78a90r25e95k

14. 11. 2021 18:03

Tosrovnání s Hitlerem je sice trochu přitažené za vlasy, ale napadá mně jiná věc. V Knize Knih, , kterou mnozí považují za hromadu pohádek je jeden zajímavý verš ve Zjevení Janově 13, 16 až 17..."A rozkazuje všechněm, malým, velikým, chudým, bohatým svobodným i v službu podrobeným, aby měli znamení na pravé ruce své anebo na čelých svých, A aby žádný nemohl kupovati a prodávati než ten, kdo má znamení té šelmy..."

8 0
možnosti
AT

Uff to jsem si oddech. Mám to na levé.

4 0
možnosti
Foto

,,Nebyl Hitler také z Rakouska? Nojo. Byl. A pak se vypracoval až na vůdce. V Německu. A jistě proto už i v Německu obdobně začínaj na brzdu šlapat, jako rakušáci. Už zbejvá jen ten náš Rakušan. Ale až bude ministrem vnitra, tak teprve pak to začne. Možná i až noc dlouhejch nožů:-/;-)

8 1
možnosti
Foto

I58v13o 12C49i65l56i20c40h

14. 11. 2021 19:16

A ledovou sprchu spolu s froté ručníkem jste již vyzkoušel? :-P

0 1
možnosti
VB

Myslím, že to momentálně mocní politici globálně přehnali, ten hrubý nátlak. Zatímco v minulosti více lidí věřilo, že je lepší mít na všechno možné vakcíny, aby se dalo předcházet onemocnění, nyní si víc lidí bude říkat: proboha, hlavně aby firmy nevymysleli vakcínu ještě na něco dalšího - zase by nám to nutili povinně. Možná to dopadne tak, že se budeme povinně očkovat třikrát denně na skoro všechno.

4 0
možnosti
JF

Důležité hlavně je aby vakcína byla účinná, nemusela se pravidelně opakovat a nebyl z toho hlavně byznys tak jako obvykle. ;-D Staronová liberální věrchuška už navrhuje, že za stále ještě dobrovolné opíchání tím vakcinačním zázrakem se bude vyplácet speciální prémie asi za odvahu ;-D,a o kterou se doufejme zase trochu nesníží důchody, výplaty hasíčům, zdravotníkům a učitelskejm že budou za chvíli zas tak jako dřív. ;-D Šrouby a matice se vždy utahují postupně ! - nyní i tehdy - jenom metody jsou trochu jiné - nyní takové pravdoláskovější - za stovku si nechám udělat třeba i nový kolenoV!!;-D

1 0
možnosti
AT

vynechal jste rodiny s dětmi a invalidy

1 0
možnosti
Foto

Ivo,nadhodil jste pekelně výbušné téma, za což Vám děkuji. Mně z toho oslovuje kopírování... Nemyslím si, že je dobře, že kopírujeme nařízení jiných států, jakobychom, resp. jakoby vláda potřebovala mít podložené aliby, jakoby vláda neměla vlastní nápady na řešení, unavená již dlouhým covidovým obdobím (?). A co udělá ta nová, až bude jednou...jmenována v Lánech, je ve hvězdách. Mně snad tady rezonují ...dohledné nové volby...nebo...? Naprosto přehlíží naši mentalitu, společenské, ekonomické i historické podmínky, ze kterých jsme vzešli a ve kterých žijeme. A jakoby se mentálně vrací k praktikám vlád před rokem 1989... To, že je covid v celém světě, víme všichni, ale jen málo z nás do zahraničí fakticky nyní pravidelně cestuje a má tak šanci na místě sledovat podmínky za jakých se pravidla vůči covidu nastavují a provádějí.

3 0
možnosti
VB

Paní Vodové: např. můj syn jezdí celou dobu pandemie (a nyní i při dozvucích lokálního výskytu dalších případů, už nejde o epidemii ani národního rozsahu) do Švédska, převážně tam nenosili ani ty roušky, jen drželi pravidlo s příznaky být doma, bez příznaků držet malý odstup od druhých. Netestovali bezpříznakové, těch se moc neobávají, jen lidi učí, aby byli opatrnější vůči zranitelnějším, pokud je mají doma apod. Mají o polovinu nižší úmrtnost než ČR. Nepoužili proti vlastním občanům covid-pas. Toho si nesmírně cením - zacházejí s lidmi zdvořileji, nebalamutí je tak jak vidíme u nás. Loni v říjnu jsem tam byla týden - naprostý klid, všichni věděli, jak se chovat i bez roušek. Ale byznysmenům tohle nevyhovuje, nejsou z toho takové prachy: jen mírný odstup a mytí rukou mýdlem!

6 0
možnosti
Foto

Jo, oni nás ochrání, i kdyby nás to mělo zabít :-)

prof. Beran:

"Vždycky jsem byl proti očkování těhotných a dětí, protože děti mají přirozenou imunitu mnohem lépe stimulovanou a jsou schopné si s virem mnohem lépe poradit. V tuto chvíli je lepší, aby si děti tu infekci prodělaly. Pohybuji se ve vývoji nových vakcín a vím, že je vždycky lepší nechat vakcíny působit u dospělých, kde jsme dlouhodobě schopni líp se vyrovnat s nežádoucími účinky. Posloužím dvěma příběhy. Vakcína proti horečce dengue byla považována za velmi dobrou vakcínu a nejdřív se začala aplikovat školní mládeži na Filipínách. Byla to registrovaná běžná vakcína. Bohužel děti senzibilizovala, takže ty, co po očkování onemocněly horečkou dengue, mívaly daleko těžší, krvácivý průběh. Šest set dětí tam zemřelo. Druhý příběh je původní vakcína proti rotaviru, proti průjmovému onemocnění dětí. Ta u dětí často vedla k náhlé příhodě břišní. Musely se vyvinout nové verze vakcíny, založené na jiných kmenech. Dva příběhy, které mě vedou k opatrnosti. U tohoto typu vakcíny, která tu nikdy nebyla, u které neznáme dlouhodobé následky, bych se očkování dětí snažil vyhnout. Stát je tu od toho, aby sledoval nežádoucí účinky a hlavně celkovou efektivitu vakcín. Stát není od toho, aby prodával vakcíny".

8 0
možnosti
VB

Taky je možné, že se někteří ti politici v různých zemích obávají, že by je někdo mohl žalovat, že opomenuli loni na podzim varování části odborníků: univerzitní výzkumníci tehdy již měli např. studie, že část populace je již dávno imunní vůči koronavirům (Tübingen), již před SARS č. 2 se setkali někteří s podobným koronavirem (v SRN byl např. zachycen MERS). Dále někteří vědci požadovali, aby se klinic. výzkum vakcín neurychloval, znovu varovali letos v únoru, když se začaly vyskytovat první vážné nežádoucí účinky, psala jsem o tom. Nyní je předložena žádost k Mezinárod. trestnímu soudu v Haagu od části odborníků z různých zemí - žádají nezávislý přezkum účinků vakcín. Proto ta hysterie?

3 0
možnosti
JD

Mě zajímá, jak se k tomuto nařízení staví Rakušané. Srovnávačka s Hitlerem je opět dosti citlivá, možná i zbytečně provokační. R^

0 0
možnosti
Foto

I16v73o 39C97i65l18i49c71h

14. 11. 2021 17:55

Znáte mne, provokuji rád a s chutí. A víte proč? Protože jen ta provokace vyprovokuje nějakou diskuzi a zamyšlení se nad těmi argumenty.

2 1
možnosti
VB

Online z Rakouska jsem pochopila, jak nacismus skutečně mohl vzniknout: část lidí se nechala obalamutit, zbytek zatlačili do kouta. Dnes se na národní i zemské úrovni dají rozpoznat zestárlí bývalí klučíci, kteří se rozpomněli na praktiky, jichž byli svědky v dětství. Rakouští novináři dnes psali o 400 pacientech na JIP, ale politici uváděli 600, ale je to jedno, protože z celkových infikovaných -111 000 pozitivně otestovaných činí těch 400 či 600 pacientů na JIP nepatrný zlomek. Je to jen uměle předstíraná "epidemie", přitom lidem sebrali možnost prokázat své protilátky testem. Hnus. Ubohost.

4 1
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.