Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Trvale řadím současnou vládu mezi nejhorší, po r. 1989. Opakuji důvody, absence reforem, hospodaření a reálných výsledků. To, že zřejmě volby AB vyhraje, beru za "Úžeh sympatizantů". Jsou zasaženi pocitovou teplotou. Něco dostali, slyší, že dále dostanou, svého druhu opium .

Projeví se problém, s kým koalici? ČSSD byla přizvána, jako "razítko", civilizované strany s tradicemi. Dopadla jako "Oranžová rohožka". S SPD, KSČm může doma vládnout, za hranicemi se zesměšní. Proto ne - přímá podpora. Hrozí Paroubkovský syndrom", poraženého vítěze ... Milouš - Andy, kůl v plotě .

Je šílené pozorovat, co vyvádí ovšem Miloš hradní! Jakkoliv schváleno PS - Koalice neuznává, veřejně radí koho volit, Hřiba napadá za cesty - Namísto aby napadl Havlíčka s vládou, že Praha svůj okruh dálnice stále nemá ! Opravdu, takového prezidenta neznám ! AB prezident, Schillerová premiér? To už tam mohl zůstat Husák se Štrougalem. Jakkoliv jsem proti jejich režimu, musím uznbat - Pořád nějakou úroveň měli ... ! :-)

4 2
možnosti
Foto

Svatá pravda. Jako úkol číslo jedna nového parlamentu bych viděla zbavit Zemana funkce.

3 3
možnosti
Foto

Ivo, ta varianta, kterou vy si umíte představit, zcela určitě nenastane. Samotná ODS volby nevyhraje a nevyhraje je asi ani v koalici. Ale i kdyby - v tom případě bude mít na výběr mnohem lepší koaliční partnery než zprofanované a nedůvěryhodné ANO, které by jí pouze okopávalo kotníky.

Můj názor je, že ODS, ale ani nikdo z demokratických stran, by do vlády s ANO neměl jít ani v případě, že by Babiš místo sebe nastrčil Schillerovou nebo Havlíčka a sám se schoval na Hrad. Dopadlo by to stejně, jako když dal své firmy do svěřenského fondu. Ovládá je dál, ale je z obliga. A jako prezident by ovládal stejně vládu. Jak, to mu názorně ukázal zlovolný stařík Zeman.

3 1
možnosti
Foto

I21v23o 62C15i76l35i47c76h

7. 9. 2021 20:03

Psal jsem, že by se od ANO musel ZCELA oprostit nejen Babiš, ale i ta celá jeho klaka. Osobně znám i slušné členy ANO (i když nechápu proč tam teda jsou), ale ti se tam nemají nyní moc jak prosadit.

0 2
možnosti
Foto

Po vládě přece touží všichni. A jak řekl svého času s úsměvem do kamery K.Sch., názory rozdělují, koryta spojují. O možných ,,programových průnicích" ani nemluvě. Predikovat výsledek voleb je velmi ošidné. Nelze vyloučit přes silácká prohlášení kohokoli cokoli. Ani ptoencial. pat. A pak co. Nové volby, či úřed. vláda, či menšinová s ,,toleranč. patentem"? Všechno tu už bylo. Od příslibů zatočení s dinosaury, až po nápravu kde čeho, s vyhlídkou na až světlé zítřky;-)

3 0
možnosti
PN

Jak ODS nemusím, jsem přesvědčen, že měla s ANO vládnout už tohle období. Zdá se mi, že tyhle dvě strany mají k sobě nejblíž. A pokud by vládlo v budoucnu ANO s ODS a nebo ODS s ANO, byla by to možná výhra. Jenže co Ty dvě koule nabalené na ODS ?

5 2
možnosti
Foto

I44v66o 57C54i66l55i45c61h

7. 9. 2021 19:32

Jak píšu v článku, tu spolupráci si dokážu představit za dvou podmínek platných současně a minimálně ta druhá není reálná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.