Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli to Babiš zase vyhraje, bude to především vizitka neschopnosti opozice. Bohužel, žádnou Thatcherovou tu zatím nemáme a asi dlouho mít nebudeme. Přitom pravicových voličů je dostatek, jen prostě nemají koho volit (můj případ). A současná ODS? Strana, která nemá leadera, jakkoli je Fiala zřejmě slušný člověk. A deklarované pravicové hodnoty? Ty se v plné nahotě projevily během covidu...např. když ODS pravidelně navrhovala daleko vyšší kompenztace ve stylu "všechno všem", než vláda, kterou od začátku pravidelně nazývá populistickou.

2 0
možnosti
JK

Proč to volání po despotovi? Pravicová politika slušných pracovitých lidí, pro které je stát neviditelný, nepotřebují ho umí se uživit sami, sami rozhodují o svém životě a stát potřebují jen na formální věci, jako jsou evidence, doklady, bezpečnost, diplomacie a pod. Správa státu má být v rukou odborníků na ministerstvech a profesionálních morálních a slušných politiků v parlamentu. Bohužel nad profesionálem vítězí největší křikloun, zloděj a lhář v ulici. To ovšem není zpráva o politicích, ale o nás voličích, o tom jak jsme morálně zdatní, zda skutečně ukřičeného desperáta preferujeme víc než slušného člověka.

2 0
možnosti
JV

J16o38s78e11f 89V70o76g31l

8. 9. 2021 10:13

Nevím, kde bere paní Kateřina Lhotská přesvědčení, že Petr Fiala půjde z kola ven a nastoupí nové pragmatické vedení. Pak ale logicky nemůže volit SPOLU, protože této koalici nevěří! Koho tedy bude volit?

Ústava dává do rukou prezidenta právo jmenovat po volbách nového premiéra. Ústava ponechává sice rozhodnutí pouze na jeho osobě ale ve smyslu slibu "v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí"[>-]. Namísto, aby si prezident svolal po volbách zástupce politických stran zastoupených ve sněmovně a dohodl se s nimi koho jmenuje předsedou vlády,!! náš pan prezident má jasno již před volbami. Prezident přísahal na ústavu, pokud přísahu svým jednáním poruší, byť jenom jednou, nemá být prezidentem.

2 1
možnosti
LV

Pokud by ODS měla opravdu silného lídra, mohl by fungovat model menšinové vlády ANO s podporou ODS. Pokud by se, jak říkám, našel v ODS někdo, kdo udrží Babiše na uzdě.

Obávám se ale, že ODS nakonec lídři podlehnou stejné touze po vládních postech, že ODS dopadne jako ČSSD...

0 0
možnosti
Foto

Doufám, že ne :-/

1 0
možnosti
VB

Lid má mj. možnost stávkovat - vynutit si návrat k demokracii a právnímu státu. Včera v pořadu V. Moravce skvěle vystupovali mladí studenti, i oni cítí, že se vracíme zpět k r. 1989, vč. podivného chování českých veřejnoprávních médií.

0 1
možnosti
VB

Doufám, že ODS nezapomene ani po volbách na to, co vytýkala a vytýká ANO; něco jiného by bylo, kdyby členská základna dokázala vedení ANO pročistit - tak, jak včera v pořadu V. Moravce na ČT24 uvedl bývalý premiér B. Sobotka (ČSSD své jedince s podezřením na nesprávné chování odstavila z funkce). Politic. subjekt založený na jednom nesesaditelném vůdci nepatří do demokratického a právního státu. V nejbližších kruzích (např. kolem MZ ČR) se to mj. hemží jedinci, kteří mají problém s bezpečnost. prověrkou, nebo se střetem zájmů (státní správa versus byznys). Že by si to ODS chtěla zopakovat?

0 1
možnosti
AM

Za článek zasloužená antikarma. Za vyvolanou diskuzi zasloužená karma.[>-]

0 0
možnosti
JK

Ten konec je dost pravděpodobný scénář. Zeman pověří Babiše vládnutím, a stav bez důvěry vydrží až do prezidentských voleb. Přece si nemyslíte, že Zeman odevzdá židli na Hradě a sanatorium v Lánech jen tak, bez toho aby řádně přeprodal své věrné fanatické ovečky. Spolu s fanatiky Babiše je to slušný základ a zbytek je na Prchalovi, brnkačka.

Pak bude ANO bez Babiše jak si spoustu stran přálo a mediální tlak na tuto zkratku bude enormní. Těžko se bude vysvětlovat přelétavým voličům, že Babiš stále vládne v ANO i když nově z Hradu. Babišova schopnost oblbnout lidi, že s něčím nemá vůbec nic společného, je léty prověřena na několika kauzách.

Pokud nebudou mít demokratické strany dohromady víc jak 50%. Pak ztratíme veškerou možnost nějak ovlivnit další dění. Babiš společně se Zemanem budou zase ignorovat zákony i ústavu, opozici i většinu národa. Budou jim stačit jejich věrní, kteří zase obdrží pár stovek před volbami, za to se nechají spolehlivě koupit a půjdou poslušně k volbám (důchoďáky a LDNky bude muset zase někdo s urnou oběhnout).

Není snadné, aby člověk přiznal sám sobě, že udělal chybu. Mnozí voliči ANO to dokázali a věřím, že do voleb jich bude mnohem víc. A vy ostatní nic nepřiznávejte, to není nutné, jen ho prostě nevolte. Babiš na to morálně nemá a ještě nám luxuje peněženky. Na tohle zjištění nemusím být génius.

5 2
možnosti
Foto

Určitě karma za aktuální téma, které rozpoutalo zajímavou diskuzi.R^

K samotnému tématu přidám svůj názor - nemyslím, že Babiš touží po vládě s ODS a spíše chce jen trochu rozleptat nejen koalici SPOLU, ale i samotnou ODS. Ta by totiž byla mnohem silnějším "protivníkem" ve vládní koalici než ČSSD, která byla po volbách 2017 ideální koaliční partner. Ve volbách příliš neuspěla, takže byl slabá a pro Babiše jen taková rohožka. Ostatně jednou Babiš jasně řekl, když Hamáček vykřikoval o možném odchodu z vlády, že ČSSD klidně může vládu opustit.... a Hamáčkovci zase přilezli ke křížku.

S ODS by tak Babiš těžko vymetal jako s ČSSD. Navíc ODS má přeci jen jiný elektorát než hnutí ANO, které se opírá především o důchodce a jednodušší voliče, kteří nepovažují morálku a způsob vládnutí premiéra za problém. Lze určitě souhlasit, že ani předtím tady nevládli Mirkové Dušínové, ale tato vláda mnohonásobně překonala aféry minulých vlád. Proto strana, která si chce před svými voliči zachovat tvář, těžko půjde do koalice s hnutím ANO....

3 3
možnosti

Těžko říci, co je lepší a zodpovědnější řešení.. jestli hrdě zůstat v opozici ..či ve společné vládě držet jinou stranu pevně pod krkem a usměrňovat ji.

Společná vláda vláda nemusí být o nějakém bratříčkování.. je přece spousta orgánů, ve kterých působí lidé různých názorů, kde panuje rivalita, kde se navzájem hlídají, těžko ..ale přece jenom hledají nějaký koncensus.. a přesto to funguje.

Politika je umění možného. Základem je pochopitelně vyhrát volby. Ale i když na to síly nestačí, dá se prosadit alespoň částečně to, co dotyčná strana slibovala voličům (to je pragmatismus). Pakliže u nás neexistuje většinový systém (čemuž bych osobně dával přednost), nikdy to nebude na 100% (a proto je blbost to voličům slibovat).

Fiala dal sice jasně najevo, že do koalice s ANO nepůjde ..a já mu věřím. To ale neznamená, že do té koalice nepůjde ODS bez Fialy, pakliže by skončila druhá na pásce..

Jedni by v tom viděli zodpovědnost vůči voličům (prosadit alespoň část ze svého programu), jiní zase bezcharakternost a touhu po korytech.

Prostě vše má svá pro a proti ..a každý to vnímá jinak.

Kdyby opět vyhrál Babiš, osobně bych raději viděl, kdyby ho pod krkem držela silná ODS, nežli zase ten levicový element.

4 0
možnosti
Foto

I16v33o 26C30i46l67i60c24h

7. 9. 2021 22:36

Babiše nikdy nikdo pod krkem držet nebude, možná jednou soudy, ale nejspíš ani to ne. On je sociopat, on si vůbec neuvědomuje, jak škodí a i kdyby, tak je mu to jedno. Jeho zajímají pouze jeho zájmy a obětuje pro to i vlastní děti. Pod krkem by ho ODS mohla držet pouze za předpokladu, že by to vyhrála fakt hodně a mohla by si klást podmínky. Ale i zde v diskuzi vidíte, že to bohužel asi nehrozí ;-(

9 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.