Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Nějaký mírný nátlak bych ještě chápal na lidi 65+, ale ten tam nyní evidentně není vůbec žádný, naopak chtějí naočkovat malé děti, které to nejenže nepotřebují, ale může jim to třeba i ublížit."

Ano, to je dnes asi na očkování to nejpodstatnější. A vše ostatní kolem toho je načase odpískat.

2 0
možnosti
Foto

Očkování je asi velké téma. Ovšem hlavně a hlavně pro ty, co pomáhají za nejapným štítem boje za svobodu jaksi domrvit to, co zoufale nezvládla a zmrvila naše vláda. Velmi přesně to píše pan Macháček...za mne... inteligence znamená vyhodnotit stav a v rámci k svobodě vychovaného občana vyjít z žebříku morálních společenských hodnot prospěchu pro celek, zvlašť pokud o celek blbě a s chybami bojovali ti nad námi. Někdo je na úrovni manipulačních Babišů a někdo má v sobě moderní zodpovědnost, o jako usiloval Havel. Ptejme se, kam patří mistr Ivo Cilich.

2 9
možnosti
Foto

I52v92o 46C56i37l64i54c63h

3. 9. 2021 12:06

Tohle už opravdu vypadá jako nějaká posedlost, hmm... Ale když Vás to baví, dělá Vám to dobře a naplňuje to Váš život, tak proč vlastně ne...

5 0
možnosti
Foto

Ten zdrojový článek je možná pro někoho zajímavý, ale Příroděžel, příliš aktivistický - myslím tím MUDr. Mesíka, který (podle kurikulum víte pracuje dost mimo zdravotnickou sféru) a u zveřejnitele jsem musel napsat:"Je smutné, když se do profesní odbornosti míchá politický aktivismus."

Nechci hodnotit Slovensko, protože tam nežiji, ale souhlasím, že naše vláda v mnoha ohledech, situacích a časových obdobích situaci absolutně nezvládala a nezvládla a že apriorní direktivní přístup bez využití jiných možnosti je nešťastný a v mnoha ohedech kontraproduktivní.

Pokud však čtu pouze odborné pasáže článku MUDr. Mesíka, působí na mne tak trochu demagogicky, protože vyzdvihne určitá negativa a plošně pod ně zahrne všechny druhy "nevyhovujících" farmak a pro mne celý článek degraduje výraznou převahou ideologických pasáží nad odbornými a i ty odborné pasáže jsou přizpůsobené.

V počátcích jsem podrobně studoval složení propagovaných a aplikovaných vakcin a toho se měl dopustit v textu i citovaný lékař, místo hojně používaných adjektiv. Já sám jsem se nechal očkovat, protože "díky" imunitnímu problému jsem v kriticky ohrožené skupině, a protože je dost vysoká pravděpodobnost lehčího průběhu Covid-19 a degradace trvalých následků, než při absenci vakciny.

Vadí mi, že vlivem diletantského konání vlády se prohlubují sociální příkopy a národ již tak dost výrazně a nešťastně dilatovaný je intenzivněji podrobován k realizaci záměrů "vládce" - Rozděl a panuj. O obrovské masáži PRO a PROTI už ani nemluvím, ač se v ní angažuje mnoho užitečných idiotů, mnohdy z kategorie "selebrit".

Každý ať se sám rozhodne, je mi to jedno, pokud to nezasáhne negativně mne a blízké okolí, což se naneštěstí stalo. Četl a slyšel jsem již příliš mnoho kategorických, siláckých a jednoznačných prohlášení a gest, abych jim dnes vůbec věnoval pozornost. A to je případ i MUDr. Mesíka, jehož text hodnotím jako nepřínosný a manipulativní.

Hezký den.

3 0
možnosti
Foto

Ano, to je bezva komentář.... Navíc to škatulkování dle mě odvádí řeč od skutečného tématu kterým je očkování dětí. Což je skutečně pro řadu skutečných odborníků problém....

3 0
možnosti

Lidé od 65 let nepřestávají být svéprávní samotným dosažením tohoto věku, zůstávají dál občany se základními právy jako ostatní populace. Nejhorší to ale mají ti v ústavech, protože už v 90. letech jsme vedli veřej. diskuse o riziku tzv. institucionální šikany (chceš tady bydlet, tak si nech všechno líbit). Tehdy nás, novináře, odborníci na sociál. péči a péči o seniory, kteří si zachovali mravní štít i za komunistů, informovali, abychom se na seniory nedívali jako na jakýsi předmět, s nímž můžeme manipulovat. Dnes se k riziku institucionál. šikany (doufám, že jde jen o částečné riziko, že také existují seriózní pracovníci v ústavech) přidává masivní nátlak státu vč. zapojení médií - "seniory, kteří se ještě neočkovali, je nutné doočkovat". Fuj! Např. němečtí lékaři jsou vyškoleni k tomu, aby zájemci o vakcínu řekli i všechny podstatné a možné vedlejší účinky vč. rizika úmrtí, vč. rizika zhoršení zdravot. stavu, tam senior dostane k podpisu formulář, na němž jsou vypsány nejzávažnější účinky, jak se vyskytly během letošního půlroku. I s tím, že očkování je dobrovolné a že vakcína nechrání každého očkovaného. U zdravotně zranitelnějšího jedince má lékař přezkoumat zvláštní rizika z vakcín - zda by očkování nezpůsobilo zhoršení, byť u mladších přechodné, u staršího někdy fatální.

5 0
možnosti

Zajímavý odkaz. V covidu se globalistům povedlo klasické "rozděl a panuj" a to klasicky zasetím strachu. Řešením je zbavit se strachu a nenechat s sebou manipulovat. Karma i za Váš příspěvekR^

6 0
možnosti

Dorrý den pane Cilichu, ono asi stále platí "staročeské moudro, že "Sichr je jistota". Zdravím a nejen Vám držím palce ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Díky Vám jsem si přečetla článek, na který odkazujete. K těm kategoriím lidí bych ale dodala nemalou skupinu se silným sociálním cítěním a zároveň inteligencí, kteří za nás bojují proto, abychom jako společnost nepodlehli jednostranné masáži médií a pharmafirem (vědci, lékaři, právníci, žurnalisté a další). Jakkoliv je to pro ně nepohodlné a náročné. Pokud by této skupiny nebylo, prosadilo by se zakrátko cokoliv, včetně nuceného očkování dětí pod 12 let. Již se objevují náznaky, že by se měli očkovat i děti např. od 7 let. I přes to, že s nižším věkem se nežádoucí účinky vakcín zvyšují a riziko nemoci covid snižuje.

Tak jen děkuji za všechny, kteří se snaží informace objektivně poskytovat. :-)

11 2
možnosti

Moje maminka mela covid a po nekolika mesicich si nechala dat Johnson and Johnson, myslela si, ze nebude muset nosit rousku..., ;-(

1 0
možnosti
Foto

Očkování je velké téma, které už mě nebaví rozebírat.:-)

8 0
možnosti

tomuR^. Ach, kdy by to tak chtěli přestat rozebírat v médiích a nedělat hloupé kampaně:-) Pak by se i blogosféra nad tím ustrnula;-D

1 0
možnosti

Skoro dva roky jsme masírováni dnes a denně kovidem, já nevím kdo to vydržel dnes a denně ty zprávy polykat, já ne.

Zprávy dávno kvůli tomu nesleduju.

Nechápu jak někdo může někoho vinit ze smrti z nakažlivé nemoci, je jasné, že zemřou ti slabí, kteří nemají sílu odolat. Lidi umírají na nemoce, úrazy, i vlastní rukou...

Koho budeme vinit za smrt malých dětí, mladých lidí, kteří mají nemoc, jejíž léčba stojí fůru peněz, které nemají ani rodiče, ani pojišťovny...

Přijdu si, že už skoro dva roky žiju v matrixu...

Za peníze prý zdraví nekoupíš, no, ne tak úplně, fakt se někdy koupit dá, jak občas vidíme...

11 1
možnosti
Foto

Za peníze zdraví nekoupíš, a to dokonce ani za ty peníze, které na tom "zdraví" vyděláš.;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS