Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Včera jsem přišla jsem z Lidlu znechucená. Týpek na celou prodejnu hulákal do telefonu, že volá policii, viděl nejmín tři lidi bez hadru. At přijedou zjednat nápravu. Policie mu řekla, že je to v kompetenci vedoucího prodejny. To křičel na celou prodejnu a sháněl vedoucího. Chlapa jsem poznala - bývalý člen Lidových milicí. Úplně mi zkazil den.

7 0
možnosti
OU
DR

Opravdu jsi naopak nejsem jistý, zda-li jste to pochopil jak píšete. Nenapadlo Vás třeba, že ti Vámi zmínění prodejci ty roušky nevyžadují kvůli nějakému vládnímu nařízení anebo kvůli Vašim krásným očím anebo proto, že by je to bavilo, ale třeba především kvůli jejich vlastní ochraně?

Navíc na to mají právo, pokud vím tak tuto povinnost v obchodech ještě nikdo oficiálně nezrušil, osobně jsem ještě žádný obchod kde jsem byl nakupovat a kde by se roušky nenosili, neviděl.

1 0
možnosti
Foto

I51v32o 72C32i61l89i87c45h

28. 8. 2021 7:53

Vždyť v pořádku, ať už je požadují z jakéhokoli důvodu, tak mne už tam neuvidí. Jinde je nepožadují a velmi často ani sami nenosí, což mi vyhovuje.

1 2
možnosti
VB

Panu Chmelíkovi: Je lepší o cirkulaci virů vědět, např. Německo informovalo občany o SARS č. 1 a MERS (ten byl i v Evropě, patrně byl a je i u nás ve svých dozvucích, ale nás neinformovali, takže se u nás umíralo na "chřipku", někteří Češi se divili, že některé "chřipky" jsou drsné, oslabení i u nás někdy nosili roušku). Uvidíme, co bude po volbách, pak - kdyby se zacházení s občany nezlepšilo - nezbyde než stávkovat. Odmítnout život na úrovni čínských občanů bez základ. práv a svobod. Nezávislejší média by si ale měla ověřovat vědec. poznatky, naši občané mají totálně vymydlenou hlavu, je třeba jim dát víc nezmanipulovaných informací. Např. redaktorky ČT si pochvalují, že dětem do škol se rozvážejí testy (jak úžasné), ale neptají se, zda je to vůbec zapotřebí u bezpříznakových, proč s tím WHO aj. nesouhlasí, jak moc jsou tyto testy nespolehlivé (a zvlášť u bezpříznakových). A proč u dětí, když ty na 99,9 % nemají s covid-19 problém.

4 2
možnosti
Foto

Proč by se měly ptát na otázky, které byly opakovaně odpovězeny a na věci jejichž účel je veřejně nám a logický ( např. Proč se testují děti ve školách)

0 4
možnosti
VB

Nezaškodí zopakovat: Švédi až na malou výjimku, přechodné kratší zavedení roušek v MHD v silnější vlně (a v podstatě jen ve velkoměstech), neužili během pandemie ani roušky, ani respirátory u civil. obyv., hlavně ne u dětí - švédské děti nebyly více nemocné než v jiných skandináv. zemích, které zavíraly načas i zákl. školy. Švýcarsko povolilo v MHD i jen látk. roušky, u dětí od 12 let, pokud vůbec, kratší dobu než u nás. Celkově mají méně mrtvých než ČR. I v němec. spolk. zemích vsadily u dospělých omezeněji než u nás na roušky, ne na respirátory (němec. společnost pro nemocnič. hygienu zveřejnila, že respirátory apod. v rukou laika spíš škodí), u dětí byly rozdíl. podmínky, někde se ani netestovaly bez příznaků, roušky omezeněji. Nám soudruzi nastavili čínský režim, kde se o alternativách či výjimkách neuvažuje.

2 0
možnosti
TB

Takže rouška a respirátor (které nosí třetina lidí pod nosem a třetina na bradě) rozmnožuje viry? Nebo co tím chcete říct?

0 0
možnosti
PC

Právě lidé takto jednostrannými médii zmasírovaní jsou výraznou a největší oporou zločinců, kteří tady (i ve světě) chtějí nastolit absolutní poslušnost občanů, trvale zasahovat do všech sfér jejich života a plně je mít pod kontrolou.

Nic takového by se však (nejen!) u nás nedělo a o žádné "virové tragédii" bychom nevěděli, kdyby nebyla účelově uměle vytvořena a donekonečna nafukována, a to za vydatné podpory lidí, kteří jakoby ztratili schopnost vlastního úsudku a uvažování, ochotně se svěřujíce do "péče" státu, který však, jak známo, nikdy neměl zájem o blaho občanů.

Katastrofální důsledky po 1,5 roce musí vidět každý zdravě uvažující člověk, který navíc moc dobře ví, že této falešné hře ještě zdaleka není konec!

Něco podobného jako Vám v hodinářství se mi (nejednou) stalo v obchodě také, a i když mám rovněž zdravotní výjimku (potvrzenou pneumologem), bylo často docela těžké se s takovými lidmi v klidu a slušně domluvit.

Dnes vím, že na podobné "hrátky" nemá nikdo právo (ani policie), a proto se v tomto ohledu poslední dobou situace přece jen poněkud uklidnila nejen v obchodech, ale i v MHD.

To však bohužel neznamená, že se zapřísáhlí coviďáci kdesi ztratili - ostatně to vidíme i tady na blozích i diskusích. Neuvěřitelně rozeštvaná společnost je doslova požehnáním pro ty, kteří nemíní ve svých protiprávních nařízeních přestat. Naopak sjednocená společnost, která by co nejdříve odmítla takové bezpráví a rozvrat všeho, kam se jen člověk podívá, by pro jejich zvrhlé plány byla největším nebezpečím, protože bez podpory většiny by v nich nemohli pokračovat. A tou podporou je i dobrovolné očkování, ze kterého se stalo doslova vydírání.

Ale je bohužel spousta takových, kterým ani nehorázná, dlouhodobá šikana dětí, nyní ještě vyostřenější, neotevře oči.

Díky za článek, i když je jen smutným konstatováním.R^

8 4
možnosti
KT

Tak mě napadlo, léta letoucí nosím dioptrické brýle. Jako mladá jsem je nenáviděla, nosila co nejméně a raději viděla svět lehce rozmazaně. Pak ale bylo stále nepohodlnější brýle sundávat a v případě potřeby zas nasazovat, až jsem si zvykla. Poté nastal okamžik a nejsem sama, mnoho brýlovců mi to potvrdilo, kdy člověk s pomůckou sroste a je tak nějak schovaný. Bez brýlí se cítí nechráněný, jako nahý.

U rouškařů bych se obávala závislosti ještě více, protože brýle jsou průhledné a přeci jen dotyčnému vidíte do očí, ale za rouškou mají skoro dokonalé soukromí. Odložením zase odhalí tvář a s ní své nitro. Pod rouškou je bezpečno, když k tomu přidáte brýle (občas zamlžené) je to dokonalý úkryt před zlým světem.

Závislost je zlá mrcha pozor na to.

6 2
možnosti
PC

Přesně tak, Kláro!R^

Jinak Tě zdravím - také nosím brýle, cca od svých 15 let, ale mám to naštěstí tak, že je považuji už prakticky od samého počátku za nezbytný doplněk mé image. ;-)

2 0
možnosti
Foto

Za mě opět karmaR^.

Rozumím, proč mám nosit roušku, když je vysoký počet nakažených, ovšem při dennímu přírůstku cca 210 nakažených v celé ČR a proočkovanosti cca poloviny národa mně ten smysl poněkud uniká. Navíc když nám nařizuje nosit roušky nedůvěryhodný ministr zdravotnictví, který na to sám v Karlových Varech kašle....

Chce-li někdo tak striktně vyžadovat roušku, tak asi musí počítat s tím, že část klientů si najde jiného prodejce.

5 1
možnosti
KK

Jak na to ministr zdravotnictví kašlal? Zaregistroval jsem naopak informace, že on osobně nařízení dodržoval.

A s těmi klienty a prodejci to funguje i obráceně. Spousta lidí zase nechodí do podniků, kde jsou příliš benevolentní k opatřením.

2 0
možnosti
VV

Nebudu a nechci tady nikoho polarizuvat. Ale kdybyste mel misto tech drahejch pro mne NoName poradne mechanicke automaty Rolex, byl byste takovychto problemu usetren. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Ano společnost se polarizuje na Vás rouškohysteriky a ty co mají rozum a k tomu jsou uohleduplní k ostatním.

1 8
možnosti
PB

P76e73t54r 90B74u73r71i15a32n

27. 8. 2021 21:49

Hysterici-rozumní.

Vy to máte taky dopředu už nalajnované. Vás hned tak něco nezaskočí.

8 2
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.