Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám za to, že nahraď Benešovou, právníku náš, Ivo. Akorát, že jak tu tak strašně chytře vypadáš, pomalu jako ombudsman, chtělo by to vážně reflexi, nakolik, slovy přesnými, ti o práva lidí jde vyváženě. Souměrně. Rozumíš? Jako jestli jsi takový právní lidumil v průsvitné povšechné kráse. Nebo jestli tě vždycky hlavně zajímá Já Cilich a dejme tomu tak silní zdraví...ani ti moc ne...a kdy na sebe akorát umě nabaluješ, a poněkud zmetkovitě, odjakživa davy, kdy jsi jako starostlivý guru pro všechny. Ne. Nepíšeš žádné dobré články. Ne. Nezajímají tě lidi. Kdepak. Umíš jen tahat za fusekli, jak se v rámci "spravedlnosti" pereš za lidi. Kdybych si měla vybrat, komu ruku ještě z donucení podat a komu na ruku ani nepověsit nákup brambor..byl by to z dvojice Babiš Cilich hádej kdo? To jen pro srovnání, jakou vážnost máš.

2 4
možnosti
Foto

I73v84o 71C91i50l11i87c82h

11. 8. 2021 9:28

A už zase jste osobní, ono už Vám vadí dokonce i to, že pokládám zcela legitimní otázky a žádám právníky o jejich názor? 8-o

5 1
možnosti
VB

Zajímavé je, že to čeští právníci neřeší. To se snad i advokáti či soudci smířili s tím, že se jim ukládají zásadní povinnosti (a ubírají základní práva) výrazně mimo zákony a ústavu vč. Evropské úmluvy o lidských právech a bioetické konvence? Smířili se čeští právníci (jako profesionálové i občané) s tím, že nám vláda odejmula demokratický a právní stát a vnutila nám "čínské právo"? Švýcarští (nejen) právníci "vytáhli do boje", i když se jim zatím toto příkoří nestalo, jen někdo z politiků naznačil, že by se také u nich mohl uplatnit covid-pas (na více akcí, než jsou ty obří nad 1000 osob), a to jejich vláda jedná podle zákona, jenže švýcarští inteligenti (ekonomové, historici aj. v rámci sdružení Přátelé ústavy) se nehodlají smířit se špatně novelizovaným zákonem, který dává vládě větší pravomoc, než se v demokracii sluší, a oslabuje tak svobody občanů. Odmítají se nechat kontrolovat při vstupu do restaurací, divadel atd.

3 1
možnosti
Foto

A všimla jste si, že u nás bylo spoustu nařízení vlády zrušeno na základě žalob?

Tedy evidentně jste mimo když tvrdite, že to čeští právníci neřeší.

1 0
možnosti
Foto

R^Pri ubytovani to po mne chteli videt jen jednou a pouze letmo nakoukli, na nic se neptali. Asi dvakrat se zeptali, jestli NTO mam, ale videt nechteli nic. Nu a v hospodach nebo podobne nikdy nic. Je to zkratka covidovy kocourkov.

3 0
možnosti
OU
Foto

Jako vždy zajímavé téma. Zasloužená karma R^

2 2
možnosti
Foto

Dík za pěkné čtení na dobrou noc. Dovolil jsem si nasdílet na svém FB. V

2 2
možnosti
Foto

Záporné hodnocení Radek Polický 61314

Děkuji, Radku Polický, za argument (etymologicky od slova guma), ale já se vás na nic neptal. Dokonce jsem se ve svém příspěvku vůbec nikoho na nic neptal, jen jsem autorovi slušně poděkoval, víte? I poděkování autorovi je podle vás něco tak odporného, že minusujete a považujete to za dostatečný argument? Je mi vás líto, vy musíte mít hodně nešťastný život; jsem šťastný, že v našem státe nerozhodují vaše minus., když svá minus považujete za argument. Už radši nic nepište, vy nadlidský gigante, vy minusovací trolle. Jen nás všechny statečně minusujte. Vaše děti na vás budou hrdé: „Dědeček byl největší člověk na světě, protože rozdal tolik minusů, aniž by měl potřebu argumentovat, že ho obdivujeme. Chceme být jako on...“

Jste na sebe pyšný? Jen tak dál.

8 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

I75v19o 44C56i66l87i34c34h

10. 8. 2021 22:56

Tohle přece vůbec není o cestování do zahraničí. Tam ať si nastaví pravidla jaká chtějí, oni jsou tam doma a my jsme tam jen návštěva, která ta jejich pravidla buď musí respektovat anebo si tu návštěvu odpustit. To co píšu je jen a pouze o (ne)zákonných nařízeních zde v ČR, kde jsme doma.

9 2
možnosti
Foto

I64v27o 88C47i90l35i57c77h

10. 8. 2021 22:36

„Sami jsme nevěděli, jak na ta různá vládní nařízení reagovat. Vyřešili jsme to tak, že jsme zavolali právnímu zástupci našeho města. Ten nám řekl, že po právní stránce nemáme právo kontrolovat ty osoby, které na koupaliště přijdou. Nemáme právo po nich chtít ukázat testy, ani občanské průkazy. Ale u vstupu máme napsáno, že bez testu, očkování, nebo bez prodělání nemoci nemohou do areálu koupaliště vstoupit. A že je to tedy na jejich zodpovědnost, pokud by přišla na kontrolu hygiena,“ uvedla vedoucí sportoviště koupaliště Nýrsko Lucie Grolmusová.

https://plzenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/6476-bez-testu-a-ockovani-na-koupaliste-v-plzenskem-kraji-radsi-nechodte-poradime-kam-jit-a-co-potrebujete.html

4 1
možnosti
Foto

Jako obvykle jste mimo.

Již dávno platí, že pořadatel či prodejce má právo a někdy dokonce povinost ztotožnit odběratele služby či zboží pokud je to nařízeno zákonem.

Typicky např. prodej alkoholu, nebo vstup nezletilým do různách klubů....

Kontrola OP jestli odpovídají data z certifikátu tak nijak nevybočuje z toho co dávno funguje.

0 10
možnosti
Foto

I90v26o 85C21i43l91i26c63h

10. 8. 2021 20:54

Tak se Vás musím nutně opět zeptat, protože z článku jste to evidentně nepochopil, na základě jakého zákona a pokud možno i paragrafu, tohle může po návštěvníkovi někdo požadovat? A neargumentujte prosím tím, že dle zákona nesmí hospodský nalít nezletilému. To je za prvé v zákoně a za druhé mu pořád může nalít nealko, pokud odmítne prokázat, že je mu víc jak 18.

8 1
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.