Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dnes se ze všech stali podvodníci nebo lháři a ono to je výsledek bezbřehosti virtuálních sítí, protože kdybych je nazval sociálními byla by to urážka jakékoliv sociálnosti, kde informace stárnou tak rychle a každý se může vyjádřit k čemukoliv, protože má klávesnici a internet se validita informace rozmělnila pod nánosem ne úplně relevantních komentů, tak se sítě, stali bojištěm a tedy místo toho, aby sítě byly sociální, tak jsou asociální ve svých důsledcích....

0 0
možnosti

mě spíš udivuje to, jak nevyvážené je právo něco vlastnit, které dominuje nad povinností se postarat.

0 0
možnosti
Foto

Jestli to spíš nesouvisí s tím skrytým nátlakem na to, aby si každý zřídil datovou schránku.

0 0
možnosti
Foto

Na to přihlášení datovku nepotřebuješ.

0 0
možnosti
ZH

Co si pitomci myslíte? Že právníci tu jsou proto, aby se nemohlo krást a soudci aby byla spravedlnost? Za 20 let to bude jako v Rusku, pán bude PÁN a kmán bude žít z jeho milosti. O to se JUDŘi už postarají. Bez revolucí a převratů, prostě jenom dalšími gumovými paragrafy.

0 0
možnosti
OS

Je fakt, že z tohoto mám docela obavy. Titul JUDr. v mé mysli už postupně splývá s označením zloděj, lhář a podvodník. Mnohdy velmi arogantní.

1 0
možnosti
TK

Myslím, že problém by vyřešilo, kdyby katastr zůstal volně přístupný, ale s částečně anonymizovanými daty, tedy aby na každého nevyskočilo plné jméno a adresa, ale vy byste podle částečně anonymizovaných dat stále s vysokou mírou jistoty mohl ověřit, že nemovitost je stále napsaná na vás (jinak toto hlídání katastr nabízí jako placenou službu, která by přitom mohla být zdarma, není důvod zpoplatňovat automaticky odesílaný email). No a když už něco skutečně, kupujete, tak vám k údajům o jednotlivých nemovitostech přístup zajistí.

Já mám naopak docela problém s tím, že jako majitele zemědělských pozemků nás neustále bombardují spekulanti s půdou, kteří si na volně přístupném katastru zjistili kde máme pozemky a o jaké výměře, takže tak 2x týdně chodí dopis s konkrétní nabídkou. Představte si, že by takto byl volně přístupný registr všech majetků občanů, každý by si mohl zjistit, která auta před domem patří právě vám, jaký máte příjem, kolik máte kde uloženo, jestli se vyplatí vás vykrást..

1 0
možnosti

Představte si, že existují nelegální databáze, které se vesele obchodují a používají a obsahují i údaje o vašich finančních aktivitách.

0 0
možnosti
JP

Katastr je od toho aby hlídal a umožnil získání informace občanovi. Zjevně s tím má problém. Takže přístup omezí. To ale neznamená nic, že by fungoval lépe či zlevnil své služby. Stát má problém s vlastní funkčností a nedodržuje zákonné předpisy co sám vydal. Občan má být ještě vděčný a úředníky oslavovat..

2 0
možnosti
GK

Autor upozornil na nepěkný problém, za což mu patří poděkování. Čtenost jistě přesáhne 10 000, což o něčem vypovídá. Sám teď budu přemýšlet o softwarovém "hlídacím zabezpečení". Že náš stát dovolí, aby takové praktiky vůbec byly možné, to je neuvěřitelné.

6 0
možnosti
GK

P.S. Vlastně uvěřitelné to je, přesněji tedy nehorázné a sprosté vůči občanům, kteří naivně věří, že něco takového přece není možné. Dobré je také přečíst si článek, na který je odkazováno v textu: "Krádež nemovitosti za bílého dne. Konstrukce podvodu je vždy stejná".

5 0
možnosti
SS

Ano, problém je, že exekutor by podle logiky měl nést zodpovědnost za zablokování majetku, tedy znemožnit nakládání s majetkem. Některé zákony jsou v Česko republice hodně podivné - viz páně Pilipa (nejlepšího bankéře) přílepky nebo korunové dluhopisy. Ale jak bohužel učí na brněnských právech studenty - právo nemá morálku :-(

3 0
možnosti
Foto

R^ Jak jsem se dočetl, tak tento krok odůvodnili přehlceným systémem díky počítačovým automatům. Nejsem odborník, ale tohle se nedá vyřešit? Já často nahlížení do katastru v práci využívám. Hodně to tedy zasáhne do mé práce.

4 0
možnosti
MK

On je nejaky problem dovolit z jedne adresy x requestu za minutu?

1 0
možnosti
OF

Katastr navíc ze zákona písemně informuje vlastníka o zahájení i ukončení řízení a podle katastrálního zákona platného od roku 2014 také uplatňuje ochrannou 20 denní lhůtu, během níž je nemovitost zaplombována, ale nesmí ještě dojít k provedení vkladu, aby případná oběť podvodu měla čas reagovat.

0 0
možnosti
OF

20 dnů. A co když pravoplatný majitel je v nemocnici, zmatený, po těžké mrtvici..... apod. Ani dopis nemusí převzít. Zlodějům stačí počkat , až

někoho klepne pepka. Katastr je nejlépe fungující úřad......

Proč si z nás děláte srandu. Kdysi jsem "digitalizaci" přišel o 3000/ tři tisíce

metrů čtverečních " pozemku. Hranice se místy posunula až 6 m. Při tom

povolená chyba na mapách 1:2880 je 40 cm. Myslíte, že mě katastr informoval ? Vzniklo 6 zlomových parcel. K měření jsem geodetem nebyl

pozván. Ten jako identické body zvolil stožáry ,které tam byly 30 let.,

nikoli kapli a jiné body, které jsou tam 200 let. Nic jsem nepodepisoval, žádný protokol o měření. Ředitel KÚ mě přesvědčoval, že je všechno v pořádku .Opravdu ?

6 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.