Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Z článku jsem si vybral je tu nejméně podstatnou věc. Náš ombudsman je ošklivé kačátko, nepřítel lidu. " Kdo jsou nepřátelé lidu " to naspali snad Ostrovskij i Lenin, nečetl jsem to, ale chlapci určitě zapomněli na ombudsmana.

Jinak popsaný případ se mi jeví jako zlodějina posvěcená státem. To zde nebylo

ani za komunistů. Kdysi mi říkala jedna 94 letá paní : Zažila jsem Hitlera, Gottwalda, Husáka ... Ale takový b...del jako teď jsem nezažila.

Vzhůru k světlým zítřkům. Vám karmaR^

6 1
možnosti
HS

Ano, komunisti sebrali všechno, takže se semohly dít takovéhle jednotlivé zlodějny. :-P

1 0
možnosti
VB

Motáte několik věcí dohromady. Když probíhá exekuce, tak cca 2x za rok (někteří exekutoři jsou lempli, tak třeba jednou, ten kdo navrhuje exekuci na to nemá vliv) dělají tzv. součinnosti. Prostě rozešlou dotazy příslušným institucím, zda nejde postihnout nějaký majetek (zda nenastoupil do práce, nemá novou nemovitost, nové auto, nový účet...). Trvá, než se vrátí výsledky, než se to zpracuje. Klidně se můžete trefit do okamžiku, kdy dlužník nabyde nemovitost a opět ji prodá.

Na katastru poznámka o exekuci není vidět (15 vykřičníků), takže na katastr se můžete spolehnout a ne že ne.

Jinak ten případ je důsledkem kutění poslanců v exe. řádu. Dříve info o exekuci leželo na KÚ i když dlužník nemovitost neměl. Když něco nabyl (v dědictví, koupí...), automaticky na LV skočila poznámka o vedené nemovitosti. Proč to poslanci změnili, to se zeptejte jich.

0 0
možnosti
Foto

I70v14o 49C50i81l27i60c66h

30. 5. 2021 14:53

Pokud na katastru poznámka o exekuci není vidět (i bez 15 vykřičníků), tak se na katastr prostě spolehnout nemohu.

4 0
možnosti
OS

Taková aplikace se dá jistě udělat i tak, že bude mít autorizaci pro přístup. Ať přímo pod vaší identitou, nebo pod identitou té aplikace.

0 0
možnosti
Foto

I29v22o 61C76i55l53i51c52h

30. 5. 2021 13:48

Uvidíme jak a zda si s tím poradí. Ale mně ta změna přijde jako krok zpět a ještě zbytečný, protože to dle mého názoru neřeší to, čeho údajně chtějí dosáhnout. Pouze to znepříjemní běžným uživatelům.

2 0
možnosti
FN

Já v tom problém nevidím. Registrace do databází je na internetu zcela běžná. Pokud vám nebude fungovat aplikace v mobilu nebo na PC je to problém tvůrců té aplikace, kteří jsou zajisté schopni ji upravit tak, aby jste se mohl po registraci přes tuto aplikaci do registru z vašeho zařízení přihlašovat

0 0
možnosti
Foto

A důvod, proč to má jít přes nějakou aplikaci?

0 1
možnosti
PT

Exekutorům bohužel naši poslanci (demokratičtí opoziční) dali pravomoci estébáka 50. let, mohou vlézt bez povolení do bytu komukoliv, když se domnívají, že by se tam mohl nacházet majetek nějakého exekuovaného, což takové právo podivně nemá ani kriminálka, která vyšetřuje vraždu, a mohou zabavit (ukrást) majetek komukoliv, viz tento případ, kdy exekutor pochybil a nenechal exekuci zapsat do katastru, a potom uloupil majetek někomu, kdo nakupoval v dobré víře.

V tomhle případě by se snad smlouva měla zneplatnit oboustranně, tedy když exekutor bere nemovitost, tak zaplatí postiženému kupní cenu, pokud to takto není tak nejsme právní stát, to jsme zase v 50. letech, kdy se kradlo a znárodňovalo. Rv

13 1
možnosti
Foto

Já jenom čekám, kdy nějakému "dlužníkovi" rupnou nervy a některého exekutora zastřelí.

4 0
možnosti
IM

I34v11a20n 27M70i82n90á16ř

30. 5. 2021 11:22

Podobné zjištění je dost alarmující. A to šlo - "jen" o garáž !

6 0
možnosti

Hlídání nemovitosti je jistě dobrá věc. Otázka je, proč stejné služby neposkytuje přímo ČÚZK a zbytečně tak otevírá široké pole působnosti soukromníkům, kteří pak pochopitelně hledají nejsnazší cestu, jak přijít k co nejvíce datům z katastru nemovitostí a používají k tomu softwarové roboty. To je jeden z hlavních důvodů, proč od června dochází ke změně v přístupu do katastru.

2 0
možnosti
Foto

Nevím, proč je třeba nemovitost hlídat, copak je možné nějak zfalšovat zápis v katastru? To by vypadalo na nedobré zabezpečení databáze. A za to by měl odpovídat Katastr.

Ovšem takové případy se tu staly. Jak je to možné? Já vím jen o jednom. Jakýsi pan K. podplatil zaměstnance, který na něho přepisoval pozemky s neznámým vlastníkem (v 90. letech). Úplatek údajně činil 1 milion Kč. Když to prasklo, pracovníka zachvátila náhle duševní porucha a musel být příslušně hospitalizován.

Horoměřický starosta se tenkrát postaral o to, že to natočila TV.

0 0
možnosti
MP

Tak já doufám, že skryto bude jen jméno vlastníka, ostatní rubriky budou volně čitelné. To znamená, pokud se v nich neobjeví nový zápis, nic se neděje.

Hlídač katastru jsem vyzkoušel a je pro nás nepoužitelný. Pokud bydlíte v domě se 100 byty - vlastníky jednotek a tedy i spoluvlastníky budovy a pozemků, hlídač vám dá echo o každé změně. A stejně jste si přes katastr musel dohledat, že majitel bytu o 4 poschodí výše dělá nějakou transakci, třeba převádí byt na děti.

1 0
možnosti
MK

Zruste u cachru v katastru fikci doruceni a mate po problemu s podvody, kdo prodat chce bude mit zajem potvrdit kdo ne nebude mozne vyjma pripadu kdy podvodnik zasle odpoved za vlastnika nemovitost zcizit. Udaje viditelne v katastru pro anonymni pristup jsou lehce zjistitelne i jinak nechapu co tedy krome zpoplatneni sluzby dosud zdarma timto pokusem navhrhovatele sleduji.

1 0
možnosti
ND

Katastr umožňuje pohodlnou orientaci v nahlížení, to ano, ale zároveň umožňuje nahlížení do soukromých informací každému kdo zná jméno osoby, katastr a číslo popisné (orientační), nebo i jak uvedeno nahoře jméno se dozví až po nahlédnutí na objekt.

A to si myslím, že nikomu "z ulice" není nic po tom co já vlastním, dokonce co je předmětem bezpodílového vlastnictví, nebo co jsem zdědila, či zda je můj vmajetek družstevní či soukromý...

Dneska jsem ráda, že už žádný majetek nemám :-)

3 2
možnosti

Nikdo "z ulice" podle jména nezjistí, co vlastníte, tak jednoduché to opravdu není. Informace jsou řazeny opačně, od nemovitosti k vlastníkovi. Dotazem na konkrétní nemovitost pak vlastníka zjistíte, to ano.

6 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.