Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Autore, máš absolutní pravdu. Když něčemu nejde porozumět, hledej za tím peníze. A hodně peněz. Nejvíc peněz, co se komu kdy snilo. A bingo, je to ona, "pandemie", která nikdy pandemií nebyla, ale prachy se s ní sypaly, jako z oslíčka, co mu stačilo jen poručit, aby se zatřásl.

6 3
možnosti
PM

P53e82t53r 92M67o14t60e63j63l

22. 5. 2021 13:28

Já tedy s těmi šesti měsíci imunity moc nesouhlasím. Otec onemocněl na covid-19 podruhé po měsíci a půl, navíc při jeho hospitalizaci v děčínské nemocnici, a se všemi příznaky (horečka, voda na plicích, bolesti hlavy). Proto mi přišly jako úsměvné (scestné) již ty tři měsíce údajné imunity, které byly dosud.

1 0
možnosti
Foto

I91v63o 52C26i23l28i79c53h

22. 5. 2021 14:47

Jde o to kolik takových případů je. Stoprocentní není nic, nejsme stroje.

3 0
možnosti
RK

R43a63d18e78k 49K58o88h19u59t

22. 5. 2021 11:41

Jj. Kdyby se takhle uvažovalo třeba v padesátých létech, tak by bylo hej. Byla by přirozená imunita na dětskou obrnu, černý kašel, tuberu třeba... A nemusely by Lesany srdnatě bojovat proti očkování, které u dětí způsobuje autismus a jiné škaredosti.

7 6
možnosti
Foto

I60v69o 46C13i64l52i69c96h

22. 5. 2021 12:13

Srovnáváte nesrovnatelné.

1 2
možnosti
Foto

Tohle je zajímavá věta: "Mám známé, kteří ho měli mimo systém..." Představte si, že by vám přede dvěma lety někdo řekl "měl jsem chřipku mimo systém" – koukali bychom na něj jak zjara!

Jinak by mě zajímalo, jestli někdo reflektoval fakt, že ačkoli Češi po skončení posledního nouzáku hromadně přestávali ("ilegálně") venku respirátory nosit, na číslech se to nijak nedorazilo – nejen že nestoupala, ale stále pozvolna klesala, stejně jako teď. Není to zvláštní?

Narazil jsem na dobré články jisté právničky, doporučuju k pročtení, například:

"Opravdu doufám, že za to jednou někoho zavřou"

https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=39887

"V zájmu boje proti covidu – na okna vlaječky teď!"

https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=39793

11 0
možnosti
MM

To je už autorova posedlost, téměř patologická. Ach jo. :-/

2 7
možnosti
Foto

I16v75o 14C69i52l34i49c83h

22. 5. 2021 10:07

Pokud Vám z jakéhokoli důvodu toto téma vadí, není nic snazšího, než to prostě nečíst.

6 0
možnosti
JN

Je to otázka, jak je to s tou "správnou" imunitou. Zavržení "experti " z méses se vyjadřují dosti pohrdavě o účinnosti protilátek po prodělané nemoci, přičemž patrně ani neví, jaká jejich hladina je považována za bezpečnou. Ale to jim nebrání v tom, aby nevychvalovali až do nebes efekt očkování. Jistě i očkování, zejména u starších lidí je řešení. Jinak imunolog Jiří Šinkora je dle mého génius a pokud mám někomu věřit, pak je to 1000x on, než celá ta sebranka od smejkala...

10 2
možnosti
VB

Pan Polický by někdy měl číst taky někde jinde, nejen na webu MZ ČR, kde se přínos lidí, kteří prodělali covid-19, pro tzv. kolektivní imunitu potlačuje. Já se převážně držím americké FDA a němec. RKI, jejich odbor. názory ale potvrzuje i Švédsko, Dánsko, Švýcarsko, Rakousko - a vždy tam najdu leccos, co čeští "experti" buď neznají nebo znát nechtějí. Západ. odborníci se většinově shodují, že opatrnost je na místě, ale nikoli s nadbytečným, vědecky neodůvodnitelným zásahem do práv lidí, ostatně na blogu píšu o švýcar. studii: Vyspělé demokracie zvládaly pandemii s nižším omezením práv. Západ. úřady nezapomínají uvést: očkování je dobrovolné, zde najdete mj. i informace o nežádoucích účincích. Zatím není jisté, jak dlouho vydrží ochrana z vakcín - tohle nám MZ ČR jaksi zapomíná říct.

8 1
možnosti
Foto

Nikdy jsem netvrdil, že prodělání nemoci nemá význam prokolektivní imunitu.

Faktem je, že samozřejmě význam má a velký a za určitých okolností by šlo dosáhnout kolektivní imunity promořením-jen by to trvalo mnohem déle než očkováním a především by to stálo jen u nás možná i více než 100 000 mrtvých a mnohem více peněz.

Informace o nežádoucích účincích najdete i u nás a není pravda, že západ méně omezuje. Jsme na tom cca stejně jako ostatní EU země

0 3
možnosti
VB

Např. pan doktor Chlíbek se asi potřebuje nějak uživit. V západ. zemích je takový hezký zvyk (někdy předepsaný zákonem), že určití lidé, kteří např. mluví za ministerstvo nebo odbornou organizaci, musí deklarovat, že nejsou ve střetu zájmů. Když nahlédneme do dat o členech orgánu pro bezpečnost léčivých přípravků při evropské EMA, často zjistíme, že tito jedinci měli (a nebo stále mají) různou užší spolupráci s farmaceutic. firmami. V USA už proběhlo hodně soud. sporů, kdy stát vymohl od firem pokutu za to, že příliš tlačily na lékaře, aby oni zase tlačili na pacienty. Jsem zvědavá, zda se toho někdy ujma p. Arenberger. Zatím tyto kauzy aspoň někdy řeší státní zástupci (nedávno skupina lékařů zainteresovaná firmami na předepisování léčiv).

1 0
možnosti
MS

Ten nátlak je špatně. Lidi se očkují kvůli covidpasu. Jenže si neuvědomují, že ten nátlak je tady vybudován pěknou řádku let a je zakotven už v samotné Listině práv a svobod.

Příklad: Pracujete v divadle. Mohl by se ředitel rozhodnout, kterému divákovi umožní nákup vstupenky, nebo musí povinně umožnit nákup vstupenky všem? Tedy už je jeho rozhodování předem určeno nátlakem. Samozřejmě může někoho z divadla následně vykázat pro nedodržení dress code a pořádku. Nic to ale nemění na povinnosti umožnit vstup. A takhle je to i v hospodách a kdekoli jinde. Živnostník je nátlakem obrán o své rozhodnutí, koho si pustí do svého podniku, a je povinnen umožnit vstup všem na základě Listiny. Rozdíl je v omezení zákonem například u nezletilých. Takže ten nátlak není nový a legální diskriminace (nezletilí) vlastně taky ne. Pamatujete na diskuzi kolem kuřáckého zákona? Probíhala podobně. Diskutovalo se o diskriminaci a stejně jako v případě covidpasu jsou z diskuze vylučováni majitelé podniků.

Myslím si, že řešení je oprava Listiny práv a svobod o proporcionalitu práv, protože jednotlivá práva nejsou k sobě rovnocenná a všechny lockdowny, povinné testování a covidpas, diskriminace zákazníka řeší justice, která řeší, které základní právo je vyšší. Jenže soud bude vždy řešit konkrétní případ, chybí ale obecná proporcionalita práv v Listině, platná pro všechny soudy a vnímání práv do budoucna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.