Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vědci či výzkumníci z Brna pouze následovali obrovské množství zahraničních studií, jež trvaly celý rok pandemie, opakovaně přezkoumávali protilátky u těch, kteří měli covid-19 v březnu - dubnu 2020: protilátky bývají detekovatelné měsíc po covidu, pak se znásobují, někomu se sice sníží či "vymizí", ale buňky (B a T) při setkání s nákazou tvoří nové protilátky. Brno to jen potvrdilo za ČR. Navíc existují i studie u pacientů, kteří v r. 2003 měli SARS-CoV-1: některé studie potvrdily 17 let trvající imunity, jiné studie se zaměřily jen na část období, takže potvrdily 2 - 3 roky imunity po SARS 1. Psalo se o tom v prestižních zahr. odbor. časopisech.

1 0
možnosti

Panu Weissovi: nejnovější studie USA ke stabilní silné imunitě po covidu-19 citoval nedávno i švédský epidemiolog Tegnell, že je prokázáno, že po nemoci trvá 9 - 12 měsíců (lze to už prokázat). Podobně německý Institut R. Kocha uvádí, že imunita po prodělání covidu trvá nejméně 6 - 8 měsíců (opět v praxi prokázané v různých západ. zemích). V Rakousku se mj. cituje studie z Innsbrucku: u většiny po covidu se prokázala trvající odolnost proti nákaze (v průměru 95 - 98 % uzdravených má vysoké protilátky či buněčnou imunitu (ta tvoří nové protilátky po setkání s nákazou). Individuálně bývají výjimky u osob s horší imunitou, u nichž nefunguje dobře ani vakcína, ani imunit. odpověď na covid-19.

1 0
možnosti

Dnes jsem psala o zjištěních švédského epidemiologa Tegnella (poslouchala jsem přitom opozici v parlamentu v ČT, takže tam jsou překlepy, ale nemění obsah): bohužel u seniorů vakcíny proti covid-19 víc selhávají, zčásti je i po očkování čeká covid-19, intenzivní péče a bohužel i úmrtí. V jednom z ústavů nedávno onemocnělo covidem 8 plně očkovaných seniorů, asi se to bude šetřit. Zčásti se do covidu mohly promítnout i vedlejší účinky vakcín, zčásti zcela jiný zdravotní problém seniorů, ale covid byl potvrzen jak u 8 seniorů, tak u osmi zaměstnanců ústavu - a to je jen jeden případ v jednom ústavu; jeden z nich potřeboval hospitalizaci (tak snad přece jen zlepšení?, ovšem ti nejkřehčí už asi dost zemřeli v předchozích vlnách pandemie). Je to tragédie stáří: neúprosný koronavirus a nižší účinnost vakcín, takže ať si každý senior sám rozmyslí, co mu za to stojí zkoušet.

1 0
možnosti

Tvdíte, že imunita po prodělání nemoci je lepší než po očkování, uveďte nějaký relevantní zdroj. Pokud vím, v Izraeli provedená studie odhaduje získanou imunitu na cca 80%, imunita získaná očkováním je přes 90%. Uveďte prosím seriózní zdroj o 20% imunitě přirozené získané bez kontaktu s onemocněním, jen ne prosím od paní Blažkové, či té druhé, co předpovídala, že vir oslabí a zmizí do Vánoc. Je to celé vycucané z prstu jen za účelem odporu k vakcinaci, bez které bychom se k normálu nevrátili ani při dokonalé získané imunitě. A nebojte se toho píchnutí, dokonce i hrdina z Lán to dokázal!

0 2
možnosti
Foto

I85v71o 27C57i13l63i69c95h

24. 5. 2021 11:51

Čerpám z informací například imunologa Jiřího Šinkory anebo posledního výzkumu Centra buněčného a tkáňového inženýrství v nemocnici U svaté Anny v Brně. A sám žádný odpor k vakcinaci nemám.

3 0
možnosti

Děkuji za to, že viróza přišla a že se do toho Babiš na jaře pustil tímto stylem "řešení". Díky tomu je jeho konec v politice jistý, a to je velmi dobrý důsledek. Doufám, že ostatní strany mají více rozumu a ustoupí od většiny těch nesmyslů, které tu předvádí ANO s ČSSD. Zatím se obě koalice v tomto smyslu vyjadřují, díkybohu. Pokud by v tomto pokračovali, pak velmi posílí strany typu SPD, což by nebylo moc dobré. Předpokládám, že to ví, a že od podzimu se začne k této viróze přistupovat bez jakýchkoli výsad a restrikcí čehokoli.

1 0
možnosti

Naprosto přesně! Děkuju.

A teď co s tím? Evidentně politici i média dopřávají sluchu jen opačné straně spektra.

A snaží se až hystericky rychle DONUTIT úplně všechny k vakcinaci, klidně si k tomu i upraví zákony a vyhlášky. Pak už s tím nepůjde dělat vůbec nic.

4 0
možnosti
Foto

I27v93o 54C75i24l17i23c43h

23. 5. 2021 16:14

Koukám, že na nás už chystají zajímavé věci a to zcela bez ohledu na aktuální pandemickou situaci:

https://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=8&CT=1225&CT1=0

§ 69 odst. 1 písm. i) omezení účasti na veřejné nebo soukromé akci nebo vstupu do veřejnosti jinak přístupného prostoru, včetně provozoven nebo jiných prostor, do nichž je vstup vázán na členství, úhradu nebo jinou podmínku, tak, že jsou umožněny pouze fyzickým osobám, které pořadateli nebo organizátorovi akce nebo provozovateli nebo majiteli veřejnosti jinak přístupného prostoru nebo jimi pověřené osobě prokáží způsobem stanoveným mimořádným opatřením, že se podrobily očkování proti infekčnímu onemocnění nebo toto infekční onemocnění prodělaly nebo se podrobily testu nebo vyšetření na přítomnost původce infekčního onemocnění s negativním výsledkem,

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 5
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

Začínám být imuní na tomto plátku a jejich "premium",neb tam by se člověk něco dozvěděl,ale taky hezky od plic něco napsal.Nebudu podporovat něco,co potom nejde odhlásit a dělají si z lidí dojnou krávu.

0 0
možnosti

J10a21n 18N46o86v96á33k

22. 5. 2021 14:58

Pane, mate imunitu, ale na rozum!

0 0
možnosti
Foto

I80v44o 26C77i42l63i89c52h

22. 5. 2021 18:07

Děkuji Vám za příspěvek přeplněný protiargumenty. Skláním se před Vaší prozřetelností a jdu díky němu zcela přehodnotit mé názory ;-D

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS