Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

I29v61o 47C37i67l46i94c44h

13. 5. 2021 19:35

Hysterie a trhání žil je pouze ve Vašich představách stejně jako Vaše falešné představy o mých přesvědčeních. A kdybyste si ten článek opravdu přečetl, tak víte, že ve většině vlastně nejsme ve sporu a právě o tom ten článek byl. Tedy až na to, že udání nikdo neřeší - řeší, protože musí i když neradi.

2 0
možnosti
Foto

A opět Titulka:-)R^

V pondělí a úterý má být ještě ošklivo, myslím, že si pivo na zahrádce ještě odpustím.:-)

2 0
možnosti

Pokud bude zastřešená, nevidím v tom problém. Za šustění deště se konzumuje docela dobře.:-)

3 0
možnosti
PK

Ano, máte pravdu, to jsem říkal už od konce března a jen se to stále víc a víc potvrzuje: vládní opatření nemají absolutně žádný vliv, šíření probíhalo v soukromí - rodinách, návštěvy, večírky. Lidi se promořili, skončila virová sezóna a epidemie logicky mizí.

Co se týká zahrádek - nakonec to myslím skončilo tak, že si provozovatel pouze vyvěsí oznámení, že obsluhuje pouze zákazníky, kteří splňují nařízení MZ. Tím to hasne. :-)

A přitom je MZ jedno, že pandemický zákon může v tomto smyslu nařídit omezení podmínek pouze provozovnám, nařízení se nedají aplikovat na fyzické osoby, žádný z paragrafů zákona toto neumožňuje. Takže nějaké testy nemůže nikde nikdo po člověku požadovat - ani policie, ani hygiena. ;-)

A stejně jako vy nemám tušení, co touhle komedií zcela odtrženou od reality vláda neustále sleduje. Jediné vysvětlení je, že chtějí maximálně popudit lidi či poškodit živnostníky a firmy. S epidemií to totiž nijak nesouvisí. Nevím, nechápu ...

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
MK

Ať se to komu líbí nebo ne, tady nekompromisně zaúřaduje neviditelná ruka trhu. Kdo bude striktní, ten moc nevydělá.

Prosperovat budou ti benevolentní. Navíc mohou při kontrole vždy tvrdit, že se jim zákazník testem prokázal. Těžko to dokáže někdo zpochybnit tak, aby u soudu uspěl.

5 0
možnosti
Foto

Jasně a navíc nebude nikdo, kdo by to kontroloval. Oni i švestky po těch incidentech s rouškama-nerouškama hodili zpátečku. Narozdíl od kovidových fanatiků mají policajti alespoň nějaký rozum.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

7 0
možnosti

R^

Já už to přestal sledovat! Stále to mění a dělají to zcela nezávisle na epidemických i epidemiologických předpokladech! To jsou na ministerstvu zdravotnictví všichni ignoranti skutečných zdravotnických podmínek?

Prý na těch zahrádkách musí majitelé vypnout i wifiny!

Vše se u nás provádí jako v Kocourkově! Proč? Protože od Listopadu se opět postupně navracíme před Listopad! Nejen ctíme mstivé, nenávistné a lživé postkomunistické papaláše, ale navracíme se i myšlenkově před Listopad! Pohrdáme svobodnými, přirozenými vztahy v zájmu jakéhosi sociálního až socialistického levičáckého inženýrství! A s tou postkomunistickou progredující nesvobodou ochotně srůstáme! Vláda ochotně likviduje drobné podnikatele a obchodníky jako komunisti při svém nástupu!

Vláda postavila obyčejné lidi proti sobě a usiluje, aby policie je trestala. Ale zdá se, že policie dostala rozum a stojí na straně normálních, obyčejných lidí!

:-)

6 0
možnosti
MM

Tak to se před Listopad vracejí i v Bavorsku. Vlastně ne, tam žádný Listopad nebyl. :-/

0 3
možnosti
VB

Ministři apod. jezdí služebními vozy s tmavými okénky a možná i tmavými brýlemi, aby je nikdo nepoznal. Včera jsem potkala restauraci, která umožňuje vstup z ulice dovnitř podniku, protože nemá zahrádku. Vládu, která nemá u většiny občanů žádnou úctu, nikdo neposlouchá. Ani strážník nemůže jen tak bezdůvodně žádat identifikaci občana, takže rozhodně nikdy nedám osobní data hospodskému ani nikomu dalšímu dle zákona nepříslušnému (a pokud by mi to předpis nepatřičně nařídil, dám to k soudu).

8 0
možnosti
Foto

Už se moc těším na tak obyčejnou věc, jakou je usrkávání dobré kávy na prosluněné kavárenské zahrádce za přítomnosti pár přátel nebo jedné rozečtené skvělé knihy. :-) Ale dneska nejdu, vlhké stránky se mi špatně otáčejí :-).

3 0
možnosti
Foto

I55v51o 39C64i90l85i75c10h

13. 5. 2021 12:59

Oficiálně můžete stejně až od pondělí 17.5. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Mě zajímá jedna zásadní otázka, a to nejen v případě zahrádek, ale i jiných vládních nařízení.

"JE TRESTNÉ NEDODRŽOVAT NEZÁKONNÁ NAŘÍZENÍ?" :-)

11 1
možnosti
Foto

I11v95o 54C24i12l93i65c70h

13. 5. 2021 12:58

Pokud zaplatíte na místě pokutu, tak je dost problematické ji případně vymoci zpět. Pokud půjdete do správního řízení, tak to může být běh na delší trať. Ale právě z důvodu nejasností okolo zákonnosti těch opatření se policejní složky snaží tyto věci raději řešit pouhou domluvou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.