Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Cilichu, odkud víte, že maturita poklesla? Dal jste si maturitní test? Doporučuji s hodinkami.

1 2
možnosti
Foto

https://maturita.cermat.cz/menu/testy-a-zadani-z-predchozich-obdobi/cesky-jazyk-a-literatura/testy-a-zadani-cesky-jazyk

Tady jeden odkaz. On pořád někdo křičí, jak je maturita lehká, z testů čjl propadá průměrně 10% maturantů, loni 14%. Tak mě vždycky zajímá, jestli ti, kteří melou o té lehké maturitě, ten test alespoň viděli.

0 0
možnosti
Foto

Být letošním maturantem, tak bych něco takového zásadně odmítl, už jenom proto, že bych si té maturity pak ani nedokázal vážit. Podle toho, co jsem viděl, když jsem léta pracoval ve školství, tak od té doby, co jsem odmaturoval já, laťka maturit opravdu hodně poklesla.

Zdroj: https://cilich.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768213

Autore, kterého si nelze vážit, Vy, který se tu jako pubertální chlapec capíte jako u vytržení s porušováním všech současných pravidel, sdílíte horečnatě vychytávky na sítích, jak na opatření vyzrát, budete náhle udatný moralista? Který by něco takového zásadně, ale zásadně odmítl??? Takže první žertovnou pohádku máme za sebou...

A ta druhá, wildeovského typu - že jak vidno, někdo maturit může mít dvacet, ale jestliže je pokleslý a mravně nízký, pohazuje jako přiboudlý pojmem nacista u těch, kdož odmítnou primitivní špendlení Davidových hvězd - Vám je to libé, a nikoliv blbé a hvězdy na demonstraci "ukradených svobod" obhajujete- je mu ta opravdová maturita opravdu zhola k ničemu.

Dnes jsem se rozhodla i ubožákům Vykat. Važte si toho

2 10
možnosti
Foto

I82v89o 27C26i19l43i56c72h

29. 3. 2021 5:26

Tak jste si zase odplivla obvyklou jedovatou slinu a snad se Vám tím ulevilo.

5 0
možnosti
VB

Nevím jestli to torzo, co z maturity zbylo, má pro maturanty nějaký význam. Personalisty buď maturita nezajímá, nebo se stejně budou ptát, zda náhodou uchazeč neskládal ten okleštěný paskvil zvaný maturita v roce 2021.

Je zajímavé, že letos se může na nejpreztižnější univerzity v USA přihlásit každý a nebudou třeba SAT testy. A u nás na VŠ mimo 500 nejlepších světových univerzit si budeme hrát na maturitu na úrovni žáků 8.třídy ZŠ?

2 0
možnosti
PP

Tedy pane Cilichu opět slušná dávka demagogie. Proč nenapíšete "nemám rád Babiše" bylo by to kratší. Vy jste z principu proti jen proto, že o tom mluví on. Na Slovensku to zavedli a zdá se, že nikdo s tím až tak velký problém nemá, když tady ale holt ten Babiš že? Vy (a vaši poramení plácalové) používáte nesmyslné paralely. Možná to nevíte, ale je sakra veliký rozdíl mezi stylem studia na vysoké a na střední škole. A maturitní zkouška je takové vyvrcholení čtyř roků studia a její známky většinou odpovídají průměru těch maturitních předmětů.

Víte, já celkem vím o čem mluvím, jednak jsem maturitu taky (v jiné době a jiném režimu)skládal, ale hlavně mám tři děti a moje sestra taky a z těchto dětí tři maturitu už složily a dvě to právě letos čeká. A proto vím, že nějaké vážení si zkoušky je Váš pohled postaršího barda (a možná i můj, s odstupem let), ale rozhodně ne jejich generace. To přijde až později a zpětně a neříkejte mi, že jste nebyl mlady a neviděl tyhle věci jinak.

A to vaše povídání o tom, že nějaký personalista bude rozlišovat při přijetí, jestli někdo dělal maturitu tento a nebo jiný rok je už opravdu úsměvné. Personalisty především zajímá, zda tu maturitu máte a ještě jen tehdy, že je pro tu práci předepsaná. A daleko víc je zajímají pracovní zkušenosti. U absolventů stejně tak nějak každý předpokládá, že se budou muset spoustu věcí naučit v praxi i když ve škole to byli premianti.

14 6
možnosti
Foto

I70v55o 78C58i59l40i58c31h

28. 3. 2021 20:12

A proč Vy nenapíšete "miluju Babiše", taky by to bylo kratší.

Tohle by mi velice silně vadilo ať by byl u vlády kdokoli a v článku máte vysvětlené i proč. A zrovna Slovenskem bych raději neargumentoval, tam dělají mnohem větší šílenosti a teď se jim tam díky nim rozpadá vláda.

O tom, kdo si čeho mládež váží vidím doma a pokud na ten Babišův populismus Vaše děti skáčou, tak je asi chyba ve výchově.

O tom, že to personalisté budou brát v úvahu nepochybuji ani v nejmenším.

4 1
možnosti
PC

Evidentně tu jde (kromě jiného) o cílený rozvrat a zničení vzdělávacího systému. Rok zavřené školy (kdoví, zda se ještě vůbec normálně otevřou), maturity na zakázku a VŠ také do kopru.

Heslo diktátorů všech dob: Chytré lidi nepotřebujem!Rv

Vám karmaR^

8 1
možnosti
Foto

I61v55o 84C50i72l48i73c27h

28. 3. 2021 19:47

Taky z toho mám ten pocit. A děkuji R^

0 0
možnosti
Foto

Tak ji Andymu dopřejte! ;-DR^

0 0
možnosti
JS

Díky bohu se maturanti na rozdíl o důchodců nadají koupit za koblihu.

3 2
možnosti
JR

J60a76n 70R34á65ž

28. 3. 2021 18:19

Pro Babiše jsou zdraví lidí, prosperita středního stavu i vzdělanost jen mlhavé pojmy a zájem projeví jen tehdy, když mu Prchal napíše co má v TV říci, aby to vypadalo, že se zajímá. Jako teď s maturitami.

PS. Když jsem mluvil s dobrým známým kamarádem, který se jako lobbista pohybuje mezi sněmovními a senátními politiky a řekl o Babišovi, že je blbec, tak oponoval, že rozhodně blbec není. Jako důkaz dodal informace jak za poslední roky narostl obrat jeho firem, jak se mu podařilo buď převzít nebo odrovnat konkurenční podniky a jak se mu rozjíždí lukrativní byznys ve zdravotnictví. A když je jasné, že proto šel do politiky, nemůže být blbec.

7 0
možnosti
Foto

Vědí Vašnosti, to je kapitalizmus. A ten není, stejně jako politika, ba obé, což až jedno jest, nedělní školu, provozovanou armádou spásy;-) P.S. ten Váš známej lobista je snad cosi jiného? Teda, jistě je dobrákem. Pro ty, co za ně lobuje. A že by SNAD za ,,pěkně děkuju"?;-)

2 1
možnosti
Foto

Já myslím, že v duchu vládní politiky by se měla i v autoškolách zavést výuka na dálku a řidičák dávat na základě počtu hodin strávených u monitoru :-).

To by teprve bylo na silnicích rodeo!

A co dávat lékařské tituly na základě hodin odsloužených na covidových odděleních?

Ode mě karma R^.

18 0
možnosti
Foto

I95v62o 31C32i53l52i53c40h

28. 3. 2021 18:05

Souhlas a díkyR^

1 0
možnosti
Foto

Nejsem příznivcem biflování otázek. Jako to bylo za nás. Ale lepší alternativa by byla, aby každý student měl zadaný úkol, něco jako diplomka, nebo disertační práce, která by obsahovala z každého předmětu něco. Taková komplexní práce.

A místo tahání otázek obhajoba této práce.

9 0
možnosti
Foto

I49v29o 25C17i32l37i84c76h

28. 3. 2021 18:07

No jo, ale když se o něco takového Sabča na UK snaží, tak jí zavřou archívy :-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.