Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Respirátor je zařízení, které je určeno k ochraně proti částicím z vnějšího prostředí. Dle druhu respirátoru dochází k filtraci částic od prachu až po mikroorganismy a nebezpečné výpary či plyny. Většina respirátorů nejvyšší třídy ochrany (FFP3) má výdechový ventil. Tím ale chráníte pouze sebe a nikoliv okolí. Ideální je překrýt výdechový ventil rouškou. Všechny respirátory filtrují částice vzduchu o velikosti 0,3 mikrometrů.Pokud máte k dispozici pouze roušku, i tak má smysl. Chráníte tak nejen své okolí, ale částečně i sebe Je však důležité pochopit, že koronavirus sám nepoletuje ve vzduchu, ale je transportován z pacienta na pacienta pomocí kapének, které jsou vylučovány při kýchnutí nebo kašlání. Tyto částice jsou obvykle větší než 0,5 mikrometru ( O6 – 0,14 ) . Tolik , 3. lékařská fakulta UK.

1 0
možnosti
JR

J18a34n 93R42á96ž

19. 2. 2021 17:18

Vždy si ze zvědavosti jakou hloupost opět napíšete, rád přečtu Váš nový článek!;-DR^

5 4
možnosti
Foto

I27v52o 65C41i74l37i72c69h

19. 2. 2021 17:20

Když už se nad tím nezamyslíte, tak mi alespoň zvednete o kousíček karmu. Ale dal bych přednost tomu prvnímu.

3 0
možnosti

My obyčejní musíme poslouchat. Jen mi tak vrtá hlavou, proč nemohu nosit roušku, když rouška má 97% účinnost dle respirátoru. Raději nepolezu mezi lidi, pokud to jen trochu půjde.

Roman Prymula z hlediska epidemiologického byl na fotbalu správně zajištěn, ale na epidemiologickém zajištění vůbec nezáleží, snad už ani o toho koronavira nejde, a tak musí odejít. Šťastnou cestu!

Na tom vnímám, jak je tu všechno naruby! Má být epidemiologický rozbor, jak se máme chovat a proč, a pak teprve určovat omezení, aby se těmto epidemiologickým souvislostem vyhovělo. Naše vláda stanovuje omezení bez respektování epidemiologických souvislostí. Proto tak dlouho trvá uvolňovaní naší společnosti a vláda brání byznysu v tom, kde tato zábrana je zbytečná. Potom však nelze očekávat nic jiného než rebelie! To bohužel odneseme všichni!

:-)

3 1
možnosti
OT

A ještě něco. Takhle se prezentuje váš bezohledný anarchistický kamarád Kšír......V tom, co se nám poslední skoro již rok děje, hraje obrovskou roli podobná nechutnost, kdy je zneužívaná naše vzájemná láska k tomu, abychom byli poslušní a abychom si to nechali líbit. A ač je příklad z filmu drsný, tak se nám přátelé děje totéž.

Jsme vydíráni láskou k ostatním, protože ublížit sobě dokážeme, ale ublížit ostatním ne, natož těm nejbližším.

A to jsou přesně techniky, které jsou využívány pro zavření naší klapačky.

Ohleduplnost - chceš aby lidé umírali? Pamatujete na Flégra? Když strašil mrazáky s mrtvolami na ulicích? A potom když k tomu nedošlo, tak řekl, že to bylo proto, že nás postrašil, my se báli a díky tomu neumřelo tolik lidí, kolik mělo. Kravina.

Spolu to zvládneme - semkněme se se zavřenými a zakrytými klapačkami a ono to přejde. To ustojíme. Je to jen rouška. Moje chrání tebe a tvoje chrání mě.

Senioři - nejohroženější skupina. Musíme je chránit. Ač ani nechtějí. Spachejme na nich dobro ať umřou o něco déle ale psychicky zmrzačení.

no a konečně Zdravotníci - jak jim to můžeme všem dělat, že nejsme poslušní. Vždyť oni padají na hubu a mají nekonečné směny a za to můžete vy, co nenosíte roušky a nechcete jehličku. Se vší úctou k úžasným lidem ve zdravotnictví, je to zase totéž jako s těmi holčičkami. Vydírání láskou k vám všem. Navrhuju, abyste byli za svou dřinu oceněni nebývalým způsobem, zlatem a tituly, bude-li třeba. Ač to možná nevypadá, tak si neskonale vážím vaší práce.

Ale to, co prožíváme je o něčem jiném. Jste jen figurky, které jsou použity proti nám ostatním v této špinavé hře.

A i proto toto mé zamyšlení. Vydírání vzájemnou láskou je dle mého tou nejzákeřnější formou, jak něčeho dokázat. Obzvláště z úst lidí, kteří mají u zadku každého jednoho z nás.

Děkuju za dočtení až sem.

1 5
možnosti
Foto

Díky, že jste to sem dal. Po dlouhé době přece jen jedna pozitivní věc od vás.

2 1
možnosti
OT

Typický potížista opět promluvil. Tak vás poučím. žádná rouška, ani NANO nikdy nepřilne k obličeji tak jako respirátor. Vy se musíte hodně nudit.

5 6
možnosti
Foto

I85v96o 80C66i75l51i14c15h

19. 2. 2021 16:24

Já se opravdu nudím, protože jsem plný zdraví nucen být v úplně zbytečné karanténě s negativním testem v kapse. Vy se nenudíte, když neustále sledujete blogy, jestli náhodou něco nenapsal někdo, koho nemáte rád? Já vím, důchodce, ten má času dost ... ;-)

A zrovna o Vaše poučování opravdu nestojím ;-D

4 3
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 27,80
  • Průměrná čtenost 2327x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.