Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivo, nevím jestli jsi četl oznámení 92 letáho lékaře i o to, roušky že nejsou k ničemu, když se nenosí na hlavě přikrývka jako lékaři u operace, nenecháme boty mimo místnosti kde bydlíme a to samé šatstvo, které jsme nosili venku? Je to logické, jen roušky prý jinak nejsou k ničemu. Hezkej den tady všem!!:-)

2 0
možnosti
Foto

I42v74o 88C77i12l93i67c44h

27. 1. 2021 8:00

Horste, pokud se budu někdy sklánět nad otevřenou ranou pacienta, tak si tu roušku samozřejmě vezmu.

0 0
možnosti
DS

Upřesnění o datech SZÚ http://www.szu.cz/tema/prevence/hlaseni-a-vysledky

Souhrnné tabulky je možné srovnávat jen kvalitativně, protože na jiné viry než na SARS-CoV-2 se letos testuje jen výjimečně. Chřipka skutečně vymizela, rhinoviry však nikoliv. Čísla jsou tak malá, že činit nějaké další závěry nelze.

SARS-CoV-2 se eviduje samostatně, testuje se na něj asi 70x víc než na rhinoviry. Smysl by mělo analyzovat tzv. sentinelové vzorky, kde se vzorek analyzuje na panel všech respiračních virů. I těch je však minimum, ze zprávy 50. kalendářního týdne:

V 50. týdnu bylo v rámci sentinelu v NRL vyšetřeno 15 materiálů. V 6 případech s pozitivitou SARS-CoV-2, přičemž v dvou případech se pravděpodobně jednalo o prodlouženou PCR pozitivity doprovázenou infekcí rhinoviry., které byly detekovány celkem v 8 případech, 1x byl zachycen adenovirus. V ostatních materiálech nebyly detekovány viry chřipky ani běžné respirační viry (RSV, MPV, CoV, PIV, ADV, BocaV, EV, hRV). NEBOLI V 50. TÝDNU BYLO RÝMOVÝCH VIRŮ VÍCE NEŽ SARS-CoV-2.

K tomu odkaz na starší text Hany Zelené https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=37799, kde ukazuje, že pokud bychom na rhinoviry testovali stejně úporně jako na SARS-CoV-2, měli bychom ještě ďábelštější epidemii. Dokonce i pitevní nálezy by byly podobné https://jcp.bmj.com/content/73/12/840.

Každopádně z dat SZÚ žádný závěr o účinnosti preventivních opatření nevyplývá. Především proto, že se letos zcela narušily dlouholeté datové řady, vzorků je minimum a počty nelze srovnávat.

5 1
možnosti
LH

A co do Němec na nákup stale jezdíte? Bez roušky? Prostě celosvětově spiknutí tajného řadu Covidu, které odhalují stateční čeští blogeri.... ;-D bohužel by to bylo i směšné kdyby nezemřelo zbytečně tolik lidí...

3 4
možnosti
Foto

I74v69o 42C87i70l29i39c98h

27. 1. 2021 7:40

Někde snad tvrdím, že se blbne jen u nás?

3 1
možnosti
TH

Podle jejich činů poznáte je. Ten veletoč se jim povedl.

3 0
možnosti
Foto

Karma, ono to nesouvisí, ale já když vidím uši Blatného a Babiše, když mají nasazenou roušku.....;-D

6 2
možnosti
MK

Opatření jsou tu jen proto, aby bylo vidět kdo je tu pánem a tupé ovce věděly koho poslouchat.

Jak jinak si vysvětlit sobotní policejní zatýkání šenkýře, který si dovolil otevřít hospodu a to zrovna ve chvíli, kdy se policejní ředitel Husák opíjel spolu s jinými papaláši na tajném mejdanu v jiné hospodě?

16 2
možnosti
TB

Vědecké studie ale tvrdí něco jiného. A sice, že nošení roušek nebo respirátorů je pro boj s pandemií dost zásadní..... stačí si ty studie vygooglovat:-)....i když Vás asi nepřesvědčí nikdy :-)

4 3
možnosti
Foto

I52v59o 69C89i35l77i41c92h

26. 1. 2021 23:19

A jiné studie tvrdí opak, stačí si to vygooglovat. A některé studie dokonce tvrdí, ó hrůzo, že roušky více škodí zdraví než aby při nošení veřejností pomáhaly.

12 1
možnosti
Foto

Fakt je ten, že došlo k poklesu počtu onemocnění jiných infekčních nemocí, alespoň dle úředních statistik.

0 0
možnosti
Foto

I79v80o 51C15i61l71i26c66h

26. 1. 2021 23:08

Anebo se jen zcela přestaly diagnostikovat a evidovat.

6 0
možnosti
PC

Naprosto přesné!R^ Dnes v podvečer jsem v podobném duchu napsal příspěvek pod blogem pana Anderleho - a do několika minut mě administrace smazala. Totiž přesně v tom, co píšete, je zakopaný pes celé té "epidemie".

Jednoznačná, velká karma, pane Ivoši.R^R^R^

11 2
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.