Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tento manuál by si měl pročíst celý svět, ne jen naše loutky.

7 0
možnosti
VV

Jsem přesvědčen, že se v populaci šíří několik virů, které mají podobné příznaky jako COVID-19, přitom pacientům vychází negativní test. Společné jsou jim horečky 40 C°, intenzivní bolest na hrudi a těžká dušnost přetrvávající až měsíc. V mém okolí podobný druh infekce prodělalo několik lidí včetně mě. Zatímco COVID-19 u některých lidí probíhá bezpříznakově nebo jen s mírnými příznaky, tato onemocnění člověka na několik dní zcela paralyzují, vyslovení krátké věty způsobí, že nemůže dýchat, celkově je velmi slabý. Přitom nejde o COVID. Takto nemocných je několikanásobně více než lidí s pozitivním testem.

1 0
možnosti
Foto

I87v63o 70C54i31l60i92c54h

16. 8. 2020 15:16

A jakou diagnózu Vám stanovil lékař?

0 0
možnosti
DN

Ještě bych chtěla odsouhlasit tento článek. Jeho obsah celkem věrné kopíruje můj nazor na Covid, který jsem si udělala na základě odborných informaci.

Pojišťovny proplatí test na Covid - viditelné nemocným, ne jako preventivní test. A z textu článku je zřejmě proč.

Ano, musíme se naucit s touto kouli žít vedle sebe, každý musí si stanovit svoje rizika a svoje opatření. Bohužel, je plno lidi , kteří toto nejsou schopni, tito jedinci jsou nebezpeční sobě a okolí..a pak nastoupí direktivní funkce státu. Musím uznat, ze v momentě, kdy krizový štáb předal kompetence krajským hygienam- podle zákona- jsou vydávána nařízení někdy chaoticky nepřehledná. Asi by bylo lepší dát jednotný příkaz pro celou republiku: do lékáren, ambulanci, nemocnic pouze v rousce, další omezení podle krajů.

8 0
možnosti
Foto

I76v61o 35C40i83l29i14c95h

16. 8. 2020 14:39

Děkuji Vám, pouze jsem se snažil ten článek pana profesora dostat víc mezi lidi. A v diskuzi jste již druhý lékař, který tu moji snahu pochválil.

1 0
možnosti
DN

Pan Maďar skutečně se podílí na distribuci a prodeji vakcín. Tam je jasná ekonomická vazba. Není nutné dal upresnovat.

9 1
možnosti
Foto

I37v50o 51C30i71l43i61c82h

16. 8. 2020 13:42

Děkuji za informaci (i tu v předchozím vláknu)

0 0
možnosti
DN

Dobrý den.

Dovolte mi něco vysvetlit.

Prymula a Maďar mají naprosto odlišné ekonomické zájmy - teď mluvím o jejich firmách/ dcery firmy/..

Prymula: jedna se o firmu, která organizuje výzkum - čili studijní firma. Když firmy vyrobí novou molekulu léčiva tak doba , kdy se dostane do lékárny - tedy k pacientovi je cca 15 let výzkumu. Ten provádějí specializované týmy- organizují zkoušky po celém světě, tyto zkoušky jsou přesně stanovené. Pokud paní Prymulová vlastni tuto firmu, nejprve musí podepsat prohlášení, ze není ekonomicky zaujata na výsledku studijní činnosti, ze z výzkumu nebude mít prodejní profit. Zkoušky se dělají nejdříve na zdravých dobrovolnicich, pak na nemocných. Pokud vše vyjde dobre, výsledky z celého světa - z různých zemi - se odevzdaji americké FDA, ta rozhodne jestli léčivo zaregistruje. Potom teprve se registrují v jiných zemi...Toto je velmi jednoduše objasněno - mnoho ani lékařů nemá představu jak složitý je cely proces- napr odberove jehly, zkumavky musí byt certifikované z jednotné výroby, ty dovezou k lékaři, který studii provádí/ napr výroba je pouze v jednom centru pro Evropu/, taky laboratoř je centrální, sledovaná, v naši republice není, krev letí buď do Anglie nebo Švýcarska, pokud je potřeba led ke vzorku, musí byt certifikovaný, taky objednány předem, přiletí z výrobny ....u nás v republice žádné laboratorní kmity pro studie nejsou vyráběny, výroba je přísně normovaná.

Vše je sledováno. Ekg se přenáší po netu lékaři, který popisuje,,, většinou centrálně, je par lékařů vybraných na tuto činnost pro cely svět.... aby vše klapalo, zařizuje všechny tyto činnosti, koordinace, dovoz jehel apd, certifikovaných ekg speciálních apd toto firma p. Prymuly pro ČR. Je to jedna z par firem u nás, zaměřena na mezinárodní výzkum molekul před oficiální registrací jako lék. Práce je v těchto studiích je Dobre placená, ale velmi náročná. Musí vše byt pod kontrolou. Návštěva mého jednoho pacienta - vyšetření - trvá cca 3hod v me amb. V mem oboru je

3 0
možnosti
DN

Cca 3-4hodiny vyšetření a papirovani. Jsem lékařka, akreditované pro tento amb výzkum. V mem oboru je cca asi 15 amb v republice.

1 0
možnosti
Foto

Soubor otázek a odpovědí pan prof. MUDr. RNDr. Jiří Beneše, CSc. se mi velice líbí. Váš "stručný obsah", který je místy zavádějícím laickým výkladem se mi ale nelíbí.

1 0
možnosti
Foto

I26v54o 76C90i90l43i10c49h

16. 8. 2020 12:32

Od Vás bych ani nic jiného nečekal ;-D

2 0
možnosti
JS

Poslední dobou mi to připadá s těmi odborníky na covid jako s právníky, co odborník to názor a někdy hodně protichůdný, bohužel zde nemáme něco jako nezávislý soud, aby určil co tedy je správné. Na WHO, která by měla být něčím jako NS v této věci už bohužel také není spolehnutí. Takže já jako laik si mohu sice názory různých odborníků přečíst, ale je mi to úplně k ničemu, jelikož nemám znalosti na to, abych je uměl posoudit.

1 0
možnosti
Foto

I71v93o 29C95i69l89i61c13h

16. 8. 2020 10:05

Samozřejmě Vám to nijak nenutím, ale vzhledem k tomu, že je pan profesor Beneš uznávaný infekcionista z kliniky infekčních nemocí v nemocnici Na Bulovce, tudíž člověk přímo z praxe, tak mu já osobně důvěřuji mnohem víc, než například panu Maďarovi či Prymulovi, kteří jsou již zapleteni do politiky a o kterých obou je známo, že mají osobní zájem a prospěch například na co největší vakcinaci obyvatelstva. O důvěře k ministrovi Vojtěchovi raději ani nehovořím ...

4 0
možnosti
DV

D55a44v44i86d 80V56l82k

16. 8. 2020 8:54

No jo no ale když ony jsou tady totiž i jiné zájmy než zdraví občanů téhle republiky.Někdo si prostě jen chce koupit nové další Breitllingy, někdo chce vydělat pro stranu pár milionů na kšeftování s rouškami,někdo chce vyhrát podzimní volby a tak děsí seniory a vzbuzuje v nich pocit , že jedině on je zachrání před novodobým morem. Někdo zastupuje firmy ,které do půlroku budou chtít prodat státu vakcínu za pár miliard a vydělat majlant a občan je buď požadovaně vyděšen a hysterický,anebo označen za nezodpovědné individuum usilující o život starých a nemocných

17 0
možnosti
Foto

I17v77o 31C12i49l81i16c79h

16. 8. 2020 9:21

Taky mám pocit, že se politikům (včetně Maďara a Prymuly, kteří jsou také politickými figurami) tenhle praktický a hlavně vyvážený manuál příliš nehodí do jejich kšeftů.

3 0
možnosti
Foto

Pan profesor Beneš je lékař, který přímo léčí nemocné. Na rozdíl od epidemiologů, kteří pracují s čísly, mapami a pravděpodobnostmi. Takže vidí věci tak, jak se projevují v praxi. Bohužel nestatečným politikům, kteří se chtějí předvádět před ustrašenou veřejnosti, resp. voliči, tím, jak je ochrání, se takový člověk do krámu nehodí.

16 0
možnosti
Foto

Já s vámi v názoru na "protipandemickou hysterii" souhlasím, nicméně,

"Z toho plyne, že vyšetřování bezpříznakových osob není při současné ceně testů přínosné. Místo testování stačí doporučit, aby tyto bezpříznakové osoby, které byly v posledních dvou týdnech v kontaktu s covidem-19, nenavštěvovaly zdravotnická zařízení, domovy seniorů a podobná místa, kde hrozí snadné šíření infekce.

Zdroj: https://cilich.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755746";, píšete.

Jak poznám, že bezpříznaková osoba má čínskou chřipku, když nepůjde na vyšetření?:-)

2 0
možnosti
Foto

I12v23o 41C42i40l85i60c89h

16. 8. 2020 6:06

Já to chápu tak, že je úplně jedno jestli má nebo nemá čínskou chřipku, důležité pro doporučení nenavštěvovat riziková místa je tam to, že se dotyčný v posledních dvou týdnech setkal s někým, kdo ty evidentní příznaky měl. A jak plyne z následující části, tak je opět jedno, jestli dotyčný s těmi příznaky měl přímo covid anebo jiné respirační onemocnění, protože to doporučení by mělo platit pro všechny takové případy.

7 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.