Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Souhlasím do poslední tečky, včetně té pochvaly vládě.

1 0
možnosti
MH

Každý, kdo umí číst a klikat na myš u PC, moc dobře ví, že nikdy a nikde o žádnou epidemii nešlo. Větší humbuk opravdu vyvolat nešlo. A to i teď, na Karvinsku, a nevím kde ještě. Fakt jsem zvědav, kolik těch ukrutně nemocných a nakažených v dolech, má aspoň horečku 37,5..Tipuji že nikdo.

1 2
možnosti
PP

Úmrtí na koronavirus v ČR tento měsíc - červenec:

2.7.: Muž 39 let, Moravskoslezský kraj

2.7.: Žena 95 let, Praha

3.7.: Muž 35 let, Moravskoslezský kraj

zdroj: datové sady MZ ČR

od Eva Galaczová (dámu si jistě rád na favebooku dohledáte)

"Tuto zprávu posílám na ministerstvo zdravotnictví. Byla bych ráda, kdyby se to dozvědělo, co nejvíce lidí, aby se začala situace KONEČNĚ řešit. Za sdílení děkuji.

Vážení,

Ráda bych tímto podala zprávu o tom, jak se v našem regionu na Třinecku postupuje v případě nákazy koronavirem. Matka pracuje v malém obchodě s potravinami. Jedna z prodavaček měla pozitivní test na koronavirus z pátku minulého týdne (manžel, horník, také pozitivní). Byla v kontaktu se všemi ostatními prodavačkami, ale nikomu kromě ní nebyla nařízena karanténa, potraviny fungují v běžném režimu. Od neděle minulého týdne má matka vysoké teploty, bolesti zad, kloubů, kašel, zvracení. O den později podobné příznaky vykazuje i otec. Od pondělí každý den volají na KHS Ostrava, jediná odpověď: čekejte. V sobotu (den před prvními příznaky) byli rodiče na oslavě, které se účastnilo 40 lidí. Od Včerejška (čtvrtek) už někteří z nich mají horečky. Stále se nikdo nestará, i když tito lidé mohou být v kontaktu s desítkami dalších lidí (někteří si pro jistotu z vlastní iniciativy vzali v práci dovolenou, spoustu z nich ale musí chodit do zaměstnání). Včera, tedy týden od doby, kdy měla matčina

spolupracovnice pozitivní test, měli rodiče telefonát, že v rámci chytré karantény by je rádi INFORMOVALI, že byli v kontaktu s nakaženou osobou a že posílají odběrovou sanitu. Sanita už druhý den stále nedorazila. Otec si zařídil testování u své obvodní lékařky, dojel si tedy dnes na test, matce lékařka vypsala žádanku na test po několika telefonátech až na příští týden, a to 50 km od bydliště, kam si mají sami dojet s vysokými horečkami. Na jednu stranu chápu, že případu v našem regionu je spoustu, co nechápu je, že se přednostně neřeší lidé s příznaky a jejich kontakty. Rodiče prožívají k

0 0
možnosti
PP

Thajsko. V Thajsku jde všechno špatně. Už čtyřicet dní bez jakéhokoli místního přenosu. V této 70 miliónové zemi zůstává sociální distancování a hlídání hranic i nadále v platnosti. Hrůza, oni se snad nakonec nenechají promořit. Nebudou muset zavírat podniky. No představte si, že oni nejspíš budou mít tu hroznou cestovní bublinu a budou moct jezdit na Nový Zéland, Vietnamu a možná i do Austrálie jestli Austrálie nakonec podlehne pokušení ten vymyšlený vir vymýtit. Možná budou mít tu smůlu, že budou moct jezdit i na Fiji. Zatímco oni budou trpět nudou, my si budeme vesele užívat života na Jipkách s virem. Ema má maso, ó my se máme.

(ironie)

https://thethaiger.com/coronavirus/covid-19-update-40-days-with-no-locally-transmitted-cases-july-4

Jak by tam asi situace vypadala, kdyby se tato země řídila opatřeními našeho ministerstva zdravotnictví a jejími "experty" s asistencí našeho nejslavnějšího epidemiologa-zubaře?

0 0
možnosti
PP

zatímco Thajci se budou užírat nudou, my si užijeme kopec srandy. Leží pacient na Jipce, zahradnickou hadici má hluboko zastrčenou v krku. "Nic mi není, doktore" žertuje pacient. "Všechno oukej, budete žít dlouho" žertují sestřičky.

0 0
možnosti
Foto

Tak Rakousko dopadlo podobné,jen Češi se chovali jako blázni, když rodina musela mít na začátku roušku i v autě a další hysterici s ní běhali v parku či chodili po prázdnych ulicich...nyní je na tom Rakousko i lépe...

7 1
možnosti
KL

No tak vzhledem k tomu, že měli více nemocných, tak je celkem logické, že mají i více uzdravených.

A k té ekonomice - vzhledem k tomu, jak jsme exportně orientovaní, tak pro nás není ani tak problém její utlumení u nás, jako především v zemích, kam vyvážíme.

8 0
možnosti
TB

Přesně. Pro nás je klíčové, jestli budou na Západě kupovat auta....

2 0
možnosti
Foto

Tak ještěže nám to tu osvětlil divadelní osvětlovač

2 14
možnosti
MP

Nomen non semper omen.

7 0
možnosti
JF

J49i26ř66í 22F62o45g59e69l

4. 7. 2020 15:40

A třeba taky ne.... Krásné slovo to třeba, že?

0 0
možnosti
Foto

I64v94o 32C57i76l58i66c41h

4. 7. 2020 15:45

A třeba tady mohli lidé hromadně padat mrtví na ulicích ...

1 0
možnosti
LH

Zpatecnici furt nosí roušky, my bychom se udusili v těch vedrech že pane Cilich.... ;-D

1 5
možnosti
Foto

I49v90o 74C67i12l16i61c20h

4. 7. 2020 13:58

Ale vždyť si je klidně noste, jenom to nenuťte i ostatním. Já se v tom dusím i když vedro není.

4 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.