Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No to je vždycky radosti, když se vynoří informace o minoritních nevýhodách nošení roušek;-D Ve skutečnosti roušky hodně pomáhají, ať se vám to líbí nebo ne. Netvrdím, že dává smysl mít je nakázáno nosit na lesních cestách, ale i kdyby bylo jejich nošení zcela dobrovolné a doporučené pouze v prostorách s nějvětší hustotou lidí, měly by velký význam. Samozřejmě ne kvůli lidem jako vy, kterým by po pěti minutách nošení normální roušky přinejmenším upadly všechny končetiny, to je jasné;-)

9 8
možnosti
Foto

I98v41o 31C62i17l64i17c90h

1. 7. 2020 17:30

Ty informace se nikde nevynořily, ty tady jsou od začátku a já jsem jenom několik málo z nich shrnul.

A ne, neupadnou mi všechny končetiny, pouze se mi v tom špatně dýchá, točí se mi hlava a alergické nudle mám po celém obličeji.

5 0
možnosti
MT

M93a24r42e72k 28T24ů15m33a

1. 7. 2020 16:46

Je na čase tuhle habaďuru úplně ukončit, kdo chce ať si třeba ty hadry nosí,ale já k tomu nevidím důvod.

10 5
možnosti
Foto

I18v69o 44C70i11l14i88c83h

1. 7. 2020 16:55

Jak říkám, ať si nosí kdo chce co chce, hlavně když to nebude nutit ostatním.

6 0
možnosti
ZH

Ono pane Cilichu jde také o výklad řečeného. Pan Maďar roušky neodsoudil, jen zhruba řekl, že nyní v létě a s ohledem na minimální výskyt nákazy, který je dobře podchycen, není potřeba roušky nosit všude, protože v tomto počasí jejich nošení může škodit.

Jinak v Evropě jsme se od ostatních států odlišovali my a Slováci hlavně až rigidním nošením roušek všude. Ostatní opatření byla zhruba stejná. Ostaní státy mají ale většinou násobky mrtvých než my v přepočtu na 1 mio obyvatel. Třeba u kdysi opěvovaného Švédska je to 16 násobek. Jsou v této smutné soutěži v Evropě na 7. místě, my na "trapném" 32. Asi to někoho hodně mrzí.

Přečtěte si bez zaujetí příspěvky paní Zuzany Čermákové na této diskusi: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rousky-koronavirus-covid-19-moravskoslezsky-kraj-karvina-frydek-mistek-rastislav-madar.A200630_110027_domaci_klf/diskuse

Ostaně vy jste se tam pane Cilichu na té diskusi také vyskytoval.

Možná změníte nebo si alespoň poopravíte názor.

Někomu se jeví jako velmi populární a hrdinské nazývat roušky náhubky. Být blogerem je asi ta nej kvalifikace na všechno.

Zdar a hlavně zdraví a vy ostatní - buďte ohleduplní k sobě i ostatním.

8 3
možnosti
Foto

I53v91o 34C92i38l68i90c16h

1. 7. 2020 16:37

Jo, to jsem četl a nepřesvědčila mne, že by negativa pro nositele převážila nad ochranou ostatních. Obzvlášť, když už není problém pořídit trojkový respirátor.

3 0
možnosti
PM

"Například MUDr. Hnízdil tvrdí již dlouho, že v roušce si zhruba 30% vydechnutého CO2 vdechujeme zpátky do plic spolu s novým nádechem" jak tomu Hnízdilovy může někdo rozumný takovou kravinu věřit. To nám chce namluvit, že doktoři operují těch několik hodin ve stavu hypoxie?

Ostatní názory jsou podobně nepodložené.

5 4
možnosti
Foto

I10v96o 94C51i47l24i60c94h

1. 7. 2020 16:41

Ti doktoři operují v úplně jiných rouškách na klimatizovaném sále a taky jsou rádi, když to mohou sundat.

2 0
možnosti
PR

Prezident České lékařské komory:

Posmívání a narážky vůči lidem, kteří roušky stále nosí, jsou podle něj hloupostí. "Přispělo k tomu naprosto hloupé ztotožnění nenošení roušky s jakousi svobodomyslností. Přitom nejde o svobodomyslnost, ale o pouhou bezohlednost a sobeckost. Takže pokud se někdo směje někomu, kdo roušku nosí, tak ten, kdo se směje, je prostě hlupák," říká Kubek.

10 3
možnosti
Foto

I78v25o 45C51i41l41i22c82h

1. 7. 2020 16:08

A já se jim snad někde směji?

3 1
možnosti

Ona spousta lidí začal propadat "antirouškové hysterii" až když tu povinnost zavedla vláda, "protože arcilotr Babiš". Kdyby s tím přišel Kalousek nebo to někdo zvěstoval coby poselství Havla ze záhrobí, tak ti samí, co nejvíc křičeli, že "roušky fuj", tak by je ukázněně nosili a se stejným zápalem nadávali těm, co roušky nenosí :-)

A pro mě osobně mělo větší smysl nosit roušku během karantény než jít do Národního divadla v obleku - protože ohledně roušky přece jen jde o zdraví (byť to třeba bylo přehnané), ohledně kvádra v "Národním" nejde o nic - jen o to, že pár nevyrovnaným jedincům se zkazí zážitek z představení :)

3 7
možnosti
Foto

I28v34o 33C16i76l72i97c95h

1. 7. 2020 15:23

On někdo nosil roušky předtím, než to zavedla vláda? Mnoho takových nebylo anebo jsem je nepotkával. Nevím jak jiní, ale já bych proti tomu protestoval bez ohledu na to, kdo by byl ve vládě. Jak jsem psal už dřív, zcela na začátku jsem ta velká opatření plně chápal, protože o tom chyběly informace a ty, které byly si často vzájemně odporovaly. Kritizovat jsem to začal až když se to (navíc velice zmatečně) táhlo dál i přes to, že již byla známá čísla a těch informací bylo také mnohem víc. Faktem je, že z roušek se stal jakýsi symbol či fetyš hlavně díky tomu, že vláda prakticky donutila, aby si je lidé šili sami doma. Dokonce to i přiznali, když debatovali o tom, zda povolit sundání roušek venku a tehdy zaznělo dokonce něco v tom smyslu, že to přece nejde, když je to takový symbol. A taky to uvolnili o dost později, když už to venku nenosila půlka lidí a bylo to neúnosné dál držet. Později to za symbol veřejně označil na svém Facebooku i ministr Vojtěch.

2 1
možnosti
JS

Nějak mi přijde, že dělíte lidi do dvou extrémních skupin. Hysteriky s rouškami a hysteriky proti rouškám. Zdravý rozum někam uletěl.

Nepovažuji za ničení zdraví ochranu ostatních, byť není stoprocentní, jen za malé osobní omezení, které má cenu, pokud je vyváženo větším rizikem. Míru rizika nechám na odbornících. To nevylučuje, že nemáte pravdu o škodlivosti. Omezovat se dýcháním v roušce by mělo mít smysl, pokud vám hrozí větší riziko. Bez něj je zbytečné. Do MHD ve vedru je to samozřejmě nesmysl. Špinavá a prodýchaná rouška je o zdraví, to je bez debaty. Trávit v ní celý den nemá smysl, opravdu to bude logicky škodit. Pokud pracujete s kolegy v jednom týmu celý den, pravděpodobně byste se stejně nakazil.

Ovšem, že někdo nosí na hubě špinavý hadr, je jeho blbost, má si ho vyprat. Je to stejné, jako když budete používat na pečivo látkové tašky a místo, abyste je pravidelně pral, uženete si raději infekci ze špíny a pak budete tvrdit, že za to můžou právě ty opakovaně použitelné tašky, a ty, co je používají, nazývat ekomagory, ačkoli je používaly už i naše babičky a nikdy jim nic nebylo. Prostě proto, že věděly, jak na to, stejně jako je třeba vědět, jak používat roušku a kdy ji nepoužívat, protože to nemá smysl.

Jde o to si uvědomit, že ne každé opatření, které brání nemocem, je proveditelné v praxi, a takové prostě odstranit, ale proč kvůli pár omylům chtít nedělat vůbec nic a utahovat si z těch, kteří se prostě snaží, jenom v tom mají trochu hokej?

Cílem opatření mělo být nalezení určitých užitečných doporučení a pravidel po krátkém období omezení, kdy nikdo nevěděl nic a všude, kde se situace podcenila, umírali lidé. Je to právě naopak. Média udělala z mnoha informací noční můru a mimo lidí s normálním přístupem se objevily extrémy. Snaha nalézt opravdu užitečná, ne zbytečná doporučení a pravidla zatím někam zapadla.

11 0
možnosti
Foto

I67v64o 81C68i18l39i88c95h

1. 7. 2020 14:35

Já si myslím, že se v tomto i celkem shodneme.

0 0
možnosti
KP

Cilichu, nas chytrejch je... Napr. ja poslal 3. dubna nasledujici email:Dear Dr. Fauci,

Number of infected persons grows exponentially in time (Mr. Gates in CNN ) , i.e. small disturbances in initial and boundary conditions can have big impact in future, therefore even amateurish face mask can have significant impact, which can be decisive....

Please, compare data for Sweden (or USA, Germany) and Czech Republic.

Best regards,

Karel Pospisil

PS. On the other hand, I cannot imagine Mr. Trump with mask.....:-)

a vecer v televizi Donik uznal, ze na tech maskach neco bude a doporucil je. Sam je ale nosit nebude....

Kdybys tomu sefoval ty ( bez masek ), tak bychom meli o cca 4000 mrtvejch vic, jako ve Svedsku, no a co ma bejt, vid, vetsinou duchodci, stat usetri.....

Jsem starej, mozna bys tudiz nemusel cist me blbe kecy, byl bych mrtvej.......

5 0
možnosti
KP

ted, kdyz je po vsem (??) se objevi hodne chytraku, generalu. Pokud bude druha vlna, bude jich nasobne vice.....

5 6
možnosti
ZD

Hrdinové podzemního hnutí co chodili do sklepa nadávat na uhlí na Němce ! A všichni již dopředu věděli, že to vyhrajeme.

0 1
možnosti
TK

"Prostě nám jde do mozku méně kyslíku, než by mělo, takže se nám zpomalují reflexy, reakce, přesnost a bystrost, otupují se tzv. smysly."

Tak to mi povězte, jak třeba chirurgové s tak šíleně otupělými smysly a zpomalenými reakcemi mohou provádět náročné operace? ;-)

Neměly by se zaměňovat roušky a to, co zde krátce vzniklo z nedostatku, tedy pytel z několika vrstev neprodyšnéhi plátna ze starého polštáře. Dobrovolně v létě používat takovou věc je samozřejmě sebemrskačství a o zdraví. Medicínské roušky, které jsou už zcela běžně dostupné, jsou výrazně prodyšnější a uživatele "dusí" minimálně.

6 3
možnosti
Foto

I61v35o 77C29i53l64i30c27h

1. 7. 2020 10:10

Tak se schválně podívejte kolik lidí ty pytle, jak správně píšete, nosí. Drtivá většina. A pokud za jednu jednorázovou roušku, která je na maximálně dvě hodiny, chtějí v lékárnách 30 až 50 Kč, tak neočekávám jejich masové rozšíření. To už vychází z pohledu cena/výkon lépe trojkový respirátor, který stojí stejně jako deset těch roušek a opravdu chrání nositele před viry.

3 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.