Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Když jsem kdysi nastoupil do zaměstnání, tak se na pracovištích kouřilo. Následný zákaz kouření v práci vyvolal naprosto stejné pozdvižení a křik o omezování svobod lidí závislých na nikotinu jako dnes ohledně restaurací. Každopádně dnes již nikdo neargumentuje nesmyslnými proklamacemi typu, ať si soukromý majitel sám rozhodne ve svém soukromém objektu, zda budou zaměstnanci v objektu moci kouřit nebo nikoli. Osobně mi přijde úsměvné u drogově závislých lidí hovořit o svobodě volby a plně chápu kuřáky, že po rozdělení hospod na kuřácké a nekuřácké uvítali zrušení nepsaného pravidla, že se po dobu oběda nekouří. Autor příspěvku sobecky uvádí, že chodí do nekuřáckých hospod, tak nač něco zakazovat, ale milí pane je mnoho lokalit, kde lidé na výběr nemají, nicméně chápu, že je Vám to jedno, když máte štěstí, že si můžete vybrat. Stále se nicméně zapomíná na to podstatné, že normální je nekouřit a pokud společnost užívání určité drogy toleruje, tak není nic špatného na vymezení prostor, kde to co nejméně obtěžuje okolí. Jsem přesvědčen, že místnost určená k podávání jídla není o nic méně z hygienického hlediska hodna ochrany před kouřením než kuchyně, kde by snad většině zcela jistě vadilo, že kuchař při vaření kouří. Uvidíme časem, zda opravdu začnou hospody krachovat, ale jsem přesvědčen, že tak jako nepřestali kuřáci chodit do zaměstnání, tak nepřestanou ani chodit do hospod - uvidíte. Pracovat, jíst a pít se musí - holt jen zvednou zadek a nebudou to mít tak komfortní jako doposud. Je to jen o pohodlí a lenosti lidí navíc drogově závislých, což jim zabraňuje v normálním jednání.

Opravdu si myslíte, že platí Vaše úvaha, pokud ji převedu na zákaz kouření v práci, že jsme si za peníze majitele firmy udělali něco pro své zdraví, když zákon zakázal kouřit na pracovišti? Možná myslíte skutečnost, že se musí kuřák zvednout a jít vykonat potřebu ven, což při sedavém zaměstnání je pohyb žádoucí.

Čas to rozsoudí a uvidíme, zda za pár let se ještě nad tím bude někdo podivovat.

5 3
možnosti
Foto

I38v31o 18C71i54l27i97c91h

28. 7. 2014 14:03

OK, ale zakážeme i osobní diesely, které zdraví škodí víc jak cigarety a vyhnout se jim na rozdíl od cigaret nelze. Souhlasíte?

PS: Znám pracoviště, kde se kouří zákon nezákon, protože se tam tak všichni společně vč. majitele firmy dohodli.

4 0
možnosti
ZS

R^jj, ať žije Absurdistán8-o

3 0
možnosti
VT

Jenom tak škrtnu o ty hospody a kouření - když se zakáže v nálevně kouřit - tak zdražím škopek piva ze třiceti na padesát kaček, tak jak to dělají vodárny a kanalizace.

0 0
možnosti
Foto

I56v76o 26C70i86l52i61c63h

28. 7. 2014 13:55

A to Vám bude k čemu konkrétně? Potřebujete zkrachovat za každou cenu? 8-o

0 0
možnosti
ZB

Jsem nekuřák, ale se zákazem kouření také nesouhlasím. Nemám v lásce žádné zákazy. Podobně nesnáším přerozdělování peněz. Vždy to přináší ty, kteří kontrolují, zda je to dodržováno. Bonzáky. A bonzáky nebrat!

4 1
možnosti
Foto

Omezeni rychlosti ve mestech, pred skolami, zakaz alkoholu za volantem  a podobne vam take vadi?? Jen abych pochopil, jaky typ zakazu je ten, co nemate rad ;-)

1 0
možnosti
Foto

Cela vase uvaha ma jeden zasadni hacek a tim je prosty fakt, ze dnesni dieselove motory v osobnich automobilech vykazuji jiz mene skodlivin, nezli klasicke benzinove ... chapu, ze jde o absurdni priklad, ale i ten by se snad dal najit lepe :-/

2 0
možnosti
Foto

I36v70o 56C66i64l16i24c48h

28. 7. 2014 11:43

Právě že dnešní diesely jsou nebezpečnější tím, že ty filtry propustí menší částečky, které se u starých dieselů nalepily na ty větší a ty samotné malé částečky na rozdíl od těch velkých proniknou přes plíce až do krve - přečtěte si ten odkazovaný článek.

1 0
možnosti
JA

Málo jste se s rolí "Dobráka" sžil...protože benzín je taky fuj. Všechny osobáky budou na LPG.

3 0
možnosti
Foto

I98v10o 65C37i49l32i71c75h

28. 7. 2014 11:32

Jenže u LPG je minimální spotřební daň, takže by na tom "tratil" chudáček stát. On stát také nechce zakazovat kouření jako celek, protože z toho má ohromnou spotřební daň. Jedině, že by u LPG v rámci toho zákazu tu daň drasticky zvýšili.

3 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.