Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hezky se Arenberger vybarvuje

Kdo vlastně ve skutečnosti rozhoduje o opatřeních a jejich uvolňování? A co znamenají podivné kšefty ministra Arenbergera?

Před pár hodinami ministr zdravotnictví na tiskovce potvrdil, že lidi do očkování hodlá tlačit nejen přes komplikování cestování, návštěv služeb apod., kde jinak bude třeba test. Ovšem novinkou pro mne je, že prý nebudou ani ty antigenní testy placené státem anebo jen omezeně, přestože budou nadále požadovány. Takže další hrubý nátlak na očkování. To z toho očkování mají větší procenta než z testů nebo co?

Také prohlásil, že zatím nadále ponechají lidi po prodělaném covidu v klidu bez větší buzerace pouhé tři měsíce, protože o prodloužení na šest zatím jen "jednají". A přitom je již prokázáno, že imunita po prodělaném covidu trvá rok a více, přičemž je navíc silnější a komplexnější než po očkování. A buněčná imunita trvá možná dokonce i mnoho let, podle některých odhadů dle jiných virů skupiny SARS, kam tento také patří, snad až průměrně kolem 17 roků. O tom, že by se prokazovala hladina protilátek či buněčná imunita ovšem stát neuvažuje, ačkoliv je to nejpřesnější ukazatel infekčnosti člověka.

Buzeraci s rouškami a respirátory ovšem ponechávají i pro lidi, kteří získali imunitu přirozeným způsobem nebo očkováním. I když přehnané nošení těchto ochran může spíše škodit také i té imunitě.

„Víme, že po prodělání nemoci nás to bude chránit zhruba rok, ale po roce, roce a půl, se někdy nevytvoří příliš silná paměťová stopa, takže to slábne,“ popsala Koutná. Pokud se s virem opakovaně nesetkáváme, obrana nám postupně klesá.

Ostatně naznačuje to i fakt, že pražští bezdomovci jsou (pro někoho možná překvapivě), téměř bez covidu. Mně to logiku dává - opakované setkávání se s menším množstvím viru náš imunitní systém trénuje a udržuje v pohotovosti. Jenže náhubek je holt pro naši věrchušku jakýsi symbol (asi poslušnosti plebsu) anebo snad fetiš, kterého se odmítají vzdát.

Dnes jsem se také dočetl o prapodivných poměrech na Ministerstvu zdravotnictví. Dokonce i samotní úředníci ministerstva ta opatření považují za nesmyslná a protizákonná, ovšem o všech těchto opatřeních či uvolněních evidentně vlastně ani nerozhoduje ministerstvo, ale "odborné skupiny" napojené na Babiše,

Právní ani odbornou část ministerstva podle úředníků nikdo z vedení resortu neposlouchá. „Ti lidi jsou tam jen od toho, aby formálně odůvodňovali, co vedení resortu nařídí,“ uvedl jeden ze zaměstnanců ministerstva.„Tady se poslouchají hlavně různé odborné skupiny zvenčí, které mají spojení s premiérem. Ty říkají vedení ministerstva, co se má dělat, co se má vládě předložit, povolit nebo zakázat,“ dodává další.

Takže ta opatření jsou i dle odborníků jeho vlastního ministerstva a lidí z odboru hlavní hygieničky nejen nesmyslná a dokonce i protizákonná, ale s tím si ministr Arenberger evidentně hlavu neláme a po svých podřízených pouze chce, aby pro něj nějak odůvodňovali neodůvodnitelné.

Na ministerstvu a jeho vedení se ví, že názory skupiny MeSES se musí respektovat. „Z čeho ale skupina ve svých doporučeních vychází, nám na ministerstvu jasné není,“ říká však zdroj. „A to přesto, že jejich rozhodnutí musí ministerstvo zdravotnictví formálně odůvodňovat a je za ně také právně zodpovědné.“

O tom, že má pan ministr Arenberger velice svérázný přístup k našim zákonům a jejich dodržování jsme se mohli přesvědčit již okamžitě po jeho nástupu a následně všem ukázal i to, že mu není cizí dokonce ani pohrdání soudem, který mu ta opatření opravdu shodil. Ovšem docela by mne zajímalo, proč tolik prosazuje a protěžuje tu podivnou skupinu MeSES zrovna Babiš?

Že nás Arenberger nutí nosit roušky nebo respirátory i venku na ulici, nařizuje nám odsupy či zakazuje dělat "mejdany" a sám se tím také neřídí již asi ani není třeba hovořit. To je tam už skoro standard.

Jak postupně vyplouvá na povrch, tak si se zákony nedělal starosti ani v minulosti a inkasoval miliony korun za klinické studie nových léků, které nevykázal ve svých majetkových přiznáních. Studie prováděl na živnostenský list jako kosmetické služby, což podle zákona nemůže. Navíc tímto soukromým podnikáním přebíral ty studie vinohradské nemocnici, které sám dělá ředitele a v rozporu se zákonem o střetu zájmů tyto příjmy v majetkových přiznáních ani neuváděl.

Je to prostě již od pohledu férový a čestný člověk, takže není divu, že se spojil s podobně čistým Babišem a šel mu zcela nezištně dělat ministra zdravotnictví.

I když ono to možná až tak nezištně nebylo, že pane ministře? Součástí dohod o příchodu Petra Arenbergera na ministerstvo zdravotnictví bylo i nové onkocentrum v nemocnici na Vinohradech ve které pan Arenberger dělá ředitele. Babiš mu totiž slíbil, že postaví v Arenbergerově mateřské vinohradské nemocnici onkocentrum za sedm miliard korun. A pokud Babiš dělá něco pro lidi a rozdává u toho miliardy někomu jinému než sám sobě, tak je za tím vždycky nějaký háček. První, co mne samozřejmě po předchozích zkušenostech s panem premiérem napadlo je to, že v tom určitě bude nějak zainteresován některý z kšeftů jeho holdingu. A ony se vlastně navíc blíží volby a Babišovo ANO docela dost ztrácí, takže by něco takového šlo využít i jako předvolební PR za peníze daňových poplatníků a ještě by všem ukázal jaký je Babiš hodný strýček.

A spokojený Arenberger, který se údajně velice rád poslouchá a miluje televizní kamery, se může předvádět dle libosti. A ještě bude mít jako bonus ve svém životopisu i moc pěknou položku "ministr zdravotnictví".

Opravdu takovýto člověk rozhoduje o našich osudech? I v Kocourkově by bylo líp.

Autor: Ivo Cilich | pátek 7.5.2021 17:00 | karma článku: 47,28 | přečteno: 16043x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

Začaly se rojit názory i články, které nasazují Policii psí hlavu a zpětně hledají nějaká pochybení.

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36 | Přečteno: 1143x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

Zdravotnictví je nyní docela kontroverzní téma, třešničkou byl asi hlavně požadavek na výsluhy. Zkusím zde popsat mou vlastní zkušenost z relativně nedávné doby.

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84 | Přečteno: 3339x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

"Cigánská férovka" jako součást kulturního dědictví?

Minulý týden byl propuštěn z vazby Ukrajinec, který smrtelně pobodal Roma v Brně. Rozhodl o tom nejdříve brněnský městský soud a po odvolání státního zástupce i soud krajský.

23.8.2023 v 7:00 | Karma: 40,99 | Přečteno: 2389x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

Čím dál častěji se setkávám s názorem, že ukrajinští uprchlíci jsou nepřizpůsobivější než naše romská minorita. Je tomu skutečně tak?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42 | Přečteno: 1079x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

Doufám, že ne! A určitě ne u komunálních, krajských a senátních voleb, kde nelze volit pomocí voličského průkazu mimo bydliště.

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48 | Přečteno: 305x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.