Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdy už dáte tomu ubohému důchodci z Tanvaldu pokoj?

Někdy to na mne působí dojmem, že když se někdo úspěšně ubrání napadení, tak mu agresoři spolu s pseudohumanistickými sluníčkáři alespoň udělají ze zbytku života peklo. A platí to možná ještě víc, pokud jsou těmi agresory cikáni.

Zítra v poledne pořádá v Tanvaldu demonstraci romský aktivista z Rokycan Andrej Lučka a otec zastřeleného a postřeleného útočníka, kteří ještě s třetím kumpánem napadli na Nový rok 2012 v Tanvaldu osamělého důchodce. Chlapci měli ovšem smůlu - ten zdánlivě bezbranný důchodce měl jednu ruku delší o palnou zbraň a když už mu šlo opravdu o život, tak ji i použil.

Připomeňme si tu událost nejdříve dobovou reportáží:

Hned třetího ledna se nechali v médiích cikáni slyšet, že to byla normální poprava. Teta těch dvou útočníků nevěří, "že by kluci někoho napadli, nebo že by měli dokonce zbraň". Pokud si dobře vzpomínám, tak zpočátku hovořili o třech cikánech, které měl dle jejich verze ten gádžovský důchodce zákeřně napadnout, přičemž tomu třetímu se podařilo uprchnout bez zranění. A hovořili o něm jako o strejdovi, takže teta o tom asi také něco věděla z první ruky. Jakmile po policejní rekonstrukci ovšem začalo vyplouvat na povrch, že to také mohla být sebeobrana, tak se o tom třetím náhle přestalo zcela hovořit. Slyšet byly již pouze výkřiky o rasové vraždě anebo i vyložené lži o tom, že střelec je bývalý policista a že utekl do Německa.

Poté celý případ více méně mediálně utichl až do června 2012, kdy státní zástupce rozhodl, že se jednalo o nutnou obranu a střelec tudíž nebude stíhán. V tuto chvíli se již začíná hovořit i o případném stíhání postřeleného útočníka. Otec postřeleného dle svých slov syna vyhnal, protože mu lhal, ale přesto chtěl proti odložení případu protestovat třeba i ve Štrasburku. Na to, že mu synek lhal ovšem mohl přijít už na ten nešťastný Nový rok, když těsně po tom incidentu nejdříve mladý pán doma neřekl vůbec nic a když již musel rodině nějak vysvětlit, kde přišel k tomu zranění, tak tvrdil, že ho poranila zábavná pyrotechnika. Kdyby měl čisté svědomí, tak přece takto neblafuje, navíc vlastní rodině.

Od té doby byl celkem klid až do března 2013, kdy pánové Remunda a Klusák natočili pseudodokument "Život a smrt v Tanvaldu", čímž opět oživili snahy o znovuotevření případu. V tom čistě manipulativním dílku je mj. i pasáž, kde postřelený nepříliš důvěryhodně vypráví jeho verzi příběhu včetně pokusu o jakousi obývákovou "rekonstrukci", kde tvrdí, že se sklonil nad zastřeleným bratrem a střelec ho v tu chvíli střelil ze shora - nedokážu si ovšem příliš představit, jak by v takovém případě mohl střelec zrovna takto trefit jeho břicho:

Celé toto veledílo končí "odhalením" jakéhosi tajemného "klíčového" svědka. Pravděpodobně to bude ten i v tom dokumentu zmíněný třetí útočník, zpočátku v médiích zmiňovaný jako strejda. Ten člověk tam zcela prokazatelná fakta vždy "nepostřeh" a otec útočníků mu tam v tom záznamu navíc zcela nepokrytě radí, co má říkat. Jestli byl ten svědek opravdu tři metry od nich (což tam ovšem netvrdí on, ale otec, který tam vůbec nebyl), tak přece musel vidět vše. Otázkou také je, kam a hlavně proč pak zcela zmizel a objevil se až po více než roce?
Tuto multikulturní agitku lze shlédnout například zde:

Na tomto mediálním základě se náhle nechal slyšet i advokát, že policie zaměnila nože. Kupodivu nikomu nepřišlo divné, že tam nůž tedy figuroval anebo že těch nožů tam možná figurovalo dokonce víc. Ale jeden z "dokumentaristů" se hned nechal slyšet: "Nedovedu si moc dobře představit, že jdete po nějakém úzkém zasněženém chodníčku, na Silvestra, po půlnoci, někoho minete a najednou si řeknete, že bych ho mohl pobodat, otočíte se, běžíte k němu a ze zadu ho začnete mlátit. To je přeci nesmysl.". A přitom tohle je zcela obvyklá cikánská přesilová taktika s momentem překvapení, kterou jsem kdysi zažil na vlastní kůži i já osobně.

V listopadu 2013 se již zdálo, že vše dospělo ke zdárnému konci, protože agresor byl soudem potrestán za výtržnictví.

Ovšem nyní, v dubnu 2014 2015, se má, i přes protesty nemalé části místní cikánské komunity, konat výše zmíněná demonstrace za obnovení vyšetřování a organizátor dokonce zcela veřejně tvrdí, že střelec je rasista, tentokrát dokonce navíc i silný! A zakončil své tvrzení emotivním blábolem "Chodí také často do hospody. Myslíme si, že ten, kdo pije alkohol, by vůbec neměl mít zbrojní pas." Co na to říct? Snad jen to, že v době onoho nešťastného incidentu byl střelec zcela střízliv, zato útočníci měli v krvi přes jedno promile.

Předpokládám, že demonstraci přijde podpořit i tanvaldský cikánský rapper Dário o jehož textu vyjádřil znepokojení známý psycholog a jehož umělecké dílo si můžete poslechnout v celé jeho kráse, i po čtyřech letech od zveřejnění, zde:

Já lidsky zcela plně chápu, že otec zastřeleného mladíka se nemůže smířit se smrtí vlastního syna. Také bych se tím trápil i kdybych třeba věděl, že můj syn byl vlastně zločinec a zavinil si to svým jednáním sám.
Ale ti ostatní, včetně toho aktivisty, by se měli konečně smířit s tím, že napadat a přepadat zcela bezdůvodně jiné lidi opravdu není normální, že při tom také mohou přijít i k úhoně a hlavně že sebeobrana opravdu není žádný rasismus a to dokonce ani v případě, když se dotyčný zrovna musí ubránit nějakému útoku cikánů!

Dodatek:

Oficiální znění internetové petice (kompletní nezkrácené a neupravené znění):

My občane České republiky trváme na obnovu soudu.

Petice dle čl.18 Listiny základních práv a svobod a zákona 85/1990 Sb.,o právu petičním. Žádáme Minysterstvo Spravedlivostí,o povlení obnovy soudního procesu ve věci Ladislava Tatara a Patrika tatara. Nesouhlasíme Krajským soudem v Ustí nad Labem ,a hlavně státnímu zástupci Lence Bradačovej, ktera dřivé bila na Krajským státním zastupitelstvýv Ustí nad Labem a zároven nesouhlasíme vyšetřovatelem v Liberci který provaděl vyšetřovaní 1.1. 2012.My občane máme záto že celi případ byl pouze zveličen a dobře promišleny ze strany požkozeného. Státní zástupce JUDr. paní dr. Bradačová a vyšetřovatel který byl ustanovený . spochybníly celé vyšetřovaní. dle normalního uvaření mělo dojít ze strany dr. Bradačové o neutralniho vyšetřovatele. Požkozeny nemluvil áposolutně právdu . Shoto důvodu se podavá táto petíce .

V Rokycanech dne 2.2 .2015 Za petičn výbor : Andrej Lučka

Petiční výbor: Andrej Lučka občanske.sdružení.help-roma Rokycany 27.3.2015

Zdroj: http://jablonecky.denik.cz/zpravy_region/aktivista-z-rokycan-svolava-romy-do-tanvaldu-20150327.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Cilich | pátek 10.4.2015 20:45 | karma článku: 40,84 | přečteno: 2664x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

Začaly se rojit názory i články, které nasazují Policii psí hlavu a zpětně hledají nějaká pochybení.

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36 | Přečteno: 1146x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

Zdravotnictví je nyní docela kontroverzní téma, třešničkou byl asi hlavně požadavek na výsluhy. Zkusím zde popsat mou vlastní zkušenost z relativně nedávné doby.

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84 | Přečteno: 3340x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

"Cigánská férovka" jako součást kulturního dědictví?

Minulý týden byl propuštěn z vazby Ukrajinec, který smrtelně pobodal Roma v Brně. Rozhodl o tom nejdříve brněnský městský soud a po odvolání státního zástupce i soud krajský.

23.8.2023 v 7:00 | Karma: 40,99 | Přečteno: 2390x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

Čím dál častěji se setkávám s názorem, že ukrajinští uprchlíci jsou nepřizpůsobivější než naše romská minorita. Je tomu skutečně tak?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42 | Přečteno: 1080x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

Doufám, že ne! A určitě ne u komunálních, krajských a senátních voleb, kde nelze volit pomocí voličského průkazu mimo bydliště.

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48 | Přečteno: 305x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ženíšek může být novým ministrem pro vědu, kývlo i širší vedení TOP 09

9. května 2024,  aktualizováno  20:25

Marek Ženíšek má být podle TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Schválilo to širší...

Čína je pilířem nového světového řádu, řekl Orbán a kývl na její mírový plán

9. května 2024  20:05

Čína je jedním z pilířů nového světového řádu a Maďarsko podporuje její mírový plán pro Ukrajinu,...

ANO chce odložit korespondenční volbu na dobu po volbách v příštím roce

9. května 2024  5:15,  aktualizováno  20:05

Přímý přenos Poslanci se přou o zavedení korespondenční volby pro české občany v zahraničí. Sněmovnu opět...

Za nové zuby si připlatíme, mnozí zubní technici skončí. Na vině je nařízení EU

9. května 2024

Premium Zubní techniky ohrožuje nová legislativa. U každé zubní náhrady by teď měli plnit stejné povinnosti...

  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.