Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za blog samozřejmě karma .

Mně osobně připadá, že někdo cíleně vyvolává napětí mezi romskou a ukrajinskou komunitou, aby se vytvářel negativní obraz Ukrajinců v ČR. Kdo na tom má zájem, je asi jasné.

Navíc Romové v naprosté většině nemají vyšší vzdělání a tak různým fake news hromadně (a naivně) věří. Stačí jen např. tvrdit, že "parta Ukrajinců ve sklepě sexuálně obtěžovala nezletilé Romy" a ať všichni Romové přijdou demonstrovat proti Ukrajincům a oni už si to mezi sebou řeknou. Co na tom, že se pak ukáže, že to nebyla pravda....

7 0
možnosti
Foto

I86v94o 28C13i65l37i68c80h

31. 7. 2023 12:25

Můj názor na to, kdo na tom má zájem, jsem naznačil i v článku.

1 0
možnosti

Naprostý souhlas. Moje volba tak, jak jste to postavil - Ukrajinci všemi deseti!

4 0
možnosti

Mimochodem, v domě v ČB, kde žijí, jsou v jednom bytě také Ukrajinci - váleční uprchlíci. Jsou to slušní lidé, pracují a nejsou s nimi žádné problémy.

5 0
možnosti

Víra v ruskou propagandu mi zabránila v kladném ohodnocení jinak rozumného článku.

0 0
možnosti
Foto

J24a58n 97Š68i71k

30. 7. 2023 21:48

Říkám zcela upřímně, že flákačů Ukrajinců neznám žádného, dokonce ani jednoho Roma, ale nejvíce znám takových Čechů, kteří navíc rádi vykládají jací jsou dříči. Přesto si nedovolím paušálně soudit, každý žijeme v nějaké bublině, Vy na rozdíl ode mě pane Cilichu evidentně žijete v oblasti, kde žije více Romů než v té oblasti mojí. Proto naše osobní zkušenosti nevypovídají fakticky o ničem. Ostatně Vy sám, žádné zásadní závěry nevyvozujete. Bohužel se stále objevují komentáře typu VŠICHNI Romové kradou, VŠICHNI Ukrajinci jezdí v drahých autech, VŠICHNI Romové berou dávky nebo, jako včera u jednoho článku, VŠICHNI Ukrajinci v Čechách se úmyslně vyhýbají službě v armádě. Pokud bych se chtěl zařadit k této duševní elitě českého národa byl by můj závěr jasný. VŠICHNI Češi jsou flákači. Děkuji za článek a přeji hezký večer

6 0
možnosti
Foto

I31v96o 19C56i93l68i41c80h

30. 7. 2023 22:18

Žiji vlastně na dvou místech. Na jednom žije povícero Romů a na tom druhém je zase opravdu velké množství ukrajinských uprchlíků. Ale opravdu bych si netroufl hovořit o všech. Pouze popisuji vlastní zkušenosti.

5 0
možnosti

Minulý týden na interview ČT24 řekl pan Patrik Banga mimo jiné, že nezná žádného Roma, který by nepracoval.

1 0
možnosti

V tom případě nemají důvod se obávat konkurence v přídělovém systému a poplach je falešný.

14 0
možnosti
Foto

Mne zaujal zajímavý postřeh dvou Ukrajinek. Obě tehdy používaly MHD, kde je často překvapili naši Romové svými hlučnými projevy a svým sebejistým vystupováním na hranici verbální agrese. Obě jsou z většího města než je Praha, ale tohle pro ně bylo nové.

Nedávno jsem zaslechl dvě mladé dívky, které se shodovaly, že cikáni jsou lepší než Ukrajinci. Já se paušálním hodnocením vyhýbám. Proto bych nechtěl hodnotit ani naši společnost nějak příkře jako celek. Ovšem jistá podezření mívám. Například to, že rodiče zmíněných děvčat jsou pokročilí dezorintálové.

9 0
možnosti

Zasloužená karma

5 0
možnosti

Zdravím Ivo, po delší době. Mě osobně přepadli nebo okradli Romové v životě čtyřikrát, když nepočítám opakující se krádeže v našem bývalém obchodě. Ukrajinců znám několik, vlastně docela dost, všichni pracují, neznám ani jednoho bez práce. Tož tak.

20 0
možnosti
Foto

I14v40o 90C74i59l61i53c51h

30. 7. 2023 20:27

Také Vás zdravím a díky za příspěvek

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.