Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

O potenciální škodlivosti nošení roušek svědčí test místního portálu, odkaz uvést se nebojím ;-)

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/co-jsme-nasli-v-rouskach-plisne-bakterie-i-zlateho-stafylokoka.A201008_141445_domaci_smls

Na roušce se poměrně brzy začnou kultivovat bakterie všeho druhu. Proto je důležité roušky pravidelně měnit, látkové teplotně sterilizovat.

Kvůli omezení nepříjemnosti / škodlivosti pro sebe ve většině situací nosím roušku pod nosem, ale vydechuji ústy. Chráním tak ostatní i sebe.

2 1
možnosti
Foto

I55v17o 70C30i70l48i68c59h

28. 11. 2020 15:49

Já místo roušky nosím tam, kde je to povinné, malý bradový štít, který požadavkům vládního nařízení také plně vyhovuje, chráním tím ostatní před mými kapénkami a přitom si vlastní zdraví neničím.

0 0
možnosti
PT

P96e28t91r 31T15o44m67e80k

27. 11. 2020 17:03

Ty si žárovko pořád nedáš pokoj. Proč nenadáváš čínským vrahům, kteří to všechno mají na svědomí. Fakt jsi už trapnej.

0 3
možnosti
Foto

I56v78o 18C79i31l20i85c25h

27. 11. 2020 17:29

A že vás to sem ke mně Tomku pořád tak neodolatelně táhne? ;-D

0 0
možnosti
LC

Evidentně škodí. Zvláště některým.

1 0
možnosti
Foto

JIstě. Duševně.... ;-D

2 0
možnosti
Foto

WOW! Cituji nejzábavnější pasáž z článku: "Takže jsem opravdu velice zvědavý jak dopadne tento článek anebo můj účet zde."

"Osvícený" pan Cilich už se snad dokonce cítí být disidentem, partyzánem či jinou perzekvovanou osobou.... Bravo!;-D

2 5
možnosti
Foto

Ano, je stále perzekvován Vámi. ;-D

1 1
možnosti

Chce to používat hlavu a využít každou chvíli, kdy je rouška zbytečná. Když jdu do Kauflandu (jako třeba dnes), vezmu si tam raději nanorespirátor, protože navzdory omezení počtu lidí je tam u pokladen stejně hlava na hlavě a personál stojí před Sofiinou volbou, zda nechat všechny pokladny otevřené a nedodržet tím 2m boční odstupy, nebo jich polovinu zavřít, dodržet 2m boční odstup, ale vytvořit zase podmínky pro dlouhé fronty. Dnes se rozhodli pro variantu a).:-) Venku roušku nenosím nikdy, protože u nás je i v centru města na chodníku vždy jen pár lidí a při jejich míjení je během těch pár sekund se možnost vzájemné nákazy rovná nule. Naprosto už nechápu lidi (převážně seniory), kteří jdou na procházku do přírody (kolem řeky, nebo k lesu) a dusí se pod rouškou.

4 0
možnosti
Foto

J55i68ř50í 36K38i79n86d78l

27. 11. 2020 13:04

Lékař , operatér nosí roušku pokaždé, když vstoupí na operační sál – bez ohledu na jakoukoliv epidemii. Na sále jsou samozřejmě roušky povinné, protože tam leží pacienti s otevřenými ranami – a člověk nikdy neví, jestli sám není potenciálně nemocný. Nemusí jít o nic závažného, stačí obyčejný rhinovirus, tedy rýma, ale pro rozřezaného pacienta na stole by to mohlo mít závažné důsledky. To je využití roušek, kterému já rozumím. Ale že by jinak rouška člověka nějak zvlášť ochránila, tak to zas ne. Rouška, má svůj smysl jedině v tom, že neprskáte na člověka proti vám. Pokud člověk nekýchá, nesmrká , nemá možnost , jak virus šířit Covid je kapénková nákaza a pokud jej člověk vykašle, dopadne na zem a uschne. Ve vzduchu nelétá. Lidé by si ale roušku nasadit měli, pokud se sami necítí dobře, kašlou, smrkají, nebo když okolí je někdo smrkající či kašlající. delší nošení roušek je škodlivé, protože, to co naše imunita vyloučila jako škodlivé, rouška zachytí a my to vdechujeme zpět.

1 0
možnosti
LH

proto na pitevně nemá smysl ? že?:-P

2 0
možnosti
PC

Je velmi krátkozraké si myslet, že zrovna "mně rouška neškodí". To je jako když si kuřák myslí, že mu neškodí kouření. Ano, myslí si to, dokud se neozve typický kuřácký kašel a další vážné komplikace s tím spojené. Ale mnozí třeba i poté budou razně tvrdit, ze to není z kouření.

Mohl bych tu samozřejmě uvést ještě plno dalších podobných příkladů (alkoholismus, obezita....). Dokud je klid, i když jen relativní, nic si zkrátka nepřipouštím...

Roušky jednoznačně škodí - chronicky nemocný (s plicními nebo oběhovými problémy) to přímo cítí, ti ostatní to pocítí možná mnohem později - značně oslabená imunita a s tím spojená vyšší nemocnost, nemoci mozku vlivem jeho dlouhodobě nedostatečného okysličovaní, nastup chronických respiračních a oběhových nemocí atd., atd.

Panu Cilichovi karma R^.

5 0
možnosti
Foto

,,Pantáta ,,Bezroušek": ,,Škodí!" Člověk s transplantací plic(osobně až blízce takového znám ANIKDY NEBYL KUŘÁKEM). Bez roušky ,,ani ránu", kovid-nekovid!

0 0
možnosti
Foto

Jak dopadne Váš článek? Zmizí v digistoupě času mezi bezpočtem jedniček a nul. Jako každý, a nejen Váš. A roušky? Ty lze ,,nahlížet" budˇ jako ochranné, či i pracovní pomůcky. A život je, jak známo, ač jak pro koho, dosti ,,makačka". Někdy až ,,na bednu";-)

0 0
možnosti
VB

Komu rouška škodí zdravotně, dostane v západ. zemích výjimku, nemusí roušku nosit, ale musí držet odstupy od druhých. Ale vidíte sám např. na Číňanech, jak nosí roušky celá dlouhá léta, a určitě jim škodí míň než zcela jiné věci (potlačování lidských práv v Číně, nebo taky hustý smog).

2 1
možnosti
Foto

Nosíte-li brýle (-7 dioptrií) a vyjdete z obchodu na mrazivý vzduch s rouškou na sosáku, co uvidíte? Slušně to nemohu napsat. A můžete si přivodit úraz či dokonce dopravní nehodu.

4 1
možnosti
LH

Jaký je přínos rousek na pitevne... Děkuji za odbornou odpověď...

0 0
možnosti
Foto

Až budou pitvat zemřelého na mor, tak tam jděte bez roušky a zhluboka dýchejte. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.