Ministr zpěvu už zase blbne?

8. 07. 2021 22:30:49
Anebo blbnou jen hygieny pod jeho vlivem? Ony to asi budou spojité nádoby. Blbne ministr, tak holt blbnou i hygieny.

Dnes jsem se dočetl, že prý mají tu drzost kontrolovat a dokonce prý i pokutovat lidi bez testu v hospodách. To jim nestačilo, jak je před časem štamgasti docela drsně vyvedli někde (tuším) na plzeňsku? Mají na ty kontroly vůbec právo?

Také dnes vyšlo ve všech médiích, že jistý úředník zrušil ministrovi Vojtěchovi bydliště v obci Včelná, kde má trvalý pobyt. Přiznám se, že to jeho gesto chápu a fandím mu. A to i přesto, že většinu protizákonných opatření udělali Vojtěchovi předchůdci a jeden z nich se tím dokonce i veřejně chlubil. Osobně jsem přesvědčen, že mnohá ta současná opatření ministra Vojtěcha budou také soudy smeteny ze stolu. To, že ani on, ač vystudovaný právník, nehodlá dodržovat zákony naznačuje i to, že nejprve zcela zakázal vycestování do některých zemí a teprve po té, co byl upozorněn, že je to protizákonné, tak to opravil na to, že tam důrazně nedoporučuje cestovat.

Přesto měl ministr Vojtěch tu drzost o tom úředním rozhodnutí prohlásit toto:

Jednoznačně tady došlo k nezákonnému postupu i překročení všech hranic profesionálního chování.

Uvědomuje si pan ministr, že on i jeho předchůdci po celou dobu dělají totéž a jediný rozdíl je v tom, že rozhodnutí ministra mají vliv na celý národ a rozhodnutí tohoto úředníka, který, na rozdíl od ministra, předem vědomě počítá s tím, že za to bude potrestán, má vliv pouze na něj osobně? Nelíbí se mu jeho vlastní medicína, kterou aplikuje na celý stát? To je dobře, třeba mu to dojde. I když jemu asi ne.

O té jeho rošádě, kdy bral jako "bezinfekční" (to je hrozné slovo - já byl bezinfekční po celou dobu a zelený covidpass bych přesto nedostal) lidi po prvním očkování a nyní to, údajně kvůli mutaci delta, zase změnil, takže od zítřka je plno lidí zase úředně "infekční". Ve Spojeném království či Singapuru už pochopili to, co celou dobu říká např. imunolog Jiří Šinkora. Pochopili, že ten virus zmutoval do relativně neškodné rýmy, která může ohrožovat hlavně hodně staré lidi se špatnou imunitou (podobně jako třeba ta chřipka) u kterých bych dokonce i já byl pro další proočkování a posílení imunity. Ale pro většinu ostatních je to již jen rýma s bolestí hlavy anebo maximálně onemocnění odpovídající lehké chřipce, takže je nyní naopak přínosné, pokud tím projde imunitní systém většiny populace. Akorát z toho už nebudou mít někteří takový kšeft.

Je mi velice líto, že jsem na podobnou buzerační kontrolu doposud nenarazil. Pokud by fakt přišli, tak tam udělám takovou scénu včetně zavolání státní policie, aby nakonec zjistili, že mám už víc jak 14 dní po druhém očkování (jen kvůli práci, jinak jsem evidentně imunní) a oni mi vůbec nic nemůžou vytknout. Ale mezitím se budou moci nenápadně zdekovat všichni, kdo by z toho mohli mít nějaké popotahování (i když pokud by to nechali dojít do správka, tak by z toho stejně nic neměli, ale ne každý na to má nervy). Pevně doufám, že by se takto zachovali všichni slušní lidé, kterým je ta buzerace proti srsti.

Takže prosím všechny, kdo máte vše v pořádku a setkáte se s kontrolou covidpasů (já vím, říkají tomu Tečka), udělejte vše pro to, abyste ty kontrolory maximálně zdrželi a vyprudili. Vám nic nehrozí a můžete tím pomoci těm, kdo to v pořádku nemají, protože je to stejně zcela k ničemu a je to jenom další státní buzerace. Děkuji předem.

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 8.7.2021 22:30 | karma článku: 35.63 | přečteno: 1514x

Další články blogera

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

Začaly se rojit názory i články, které nasazují Policii psí hlavu a zpětně hledají nějaká pochybení.

23.12.2023 v 8:20 | Karma článku: 32.29 | Přečteno: 1139 | Diskuse

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

Zdravotnictví je nyní docela kontroverzní téma, třešničkou byl asi hlavně požadavek na výsluhy. Zkusím zde popsat mou vlastní zkušenost z relativně nedávné doby.

17.12.2023 v 13:20 | Karma článku: 33.84 | Přečteno: 3336 | Diskuse

Ivo Cilich

"Cigánská férovka" jako součást kulturního dědictví?

Minulý týden byl propuštěn z vazby Ukrajinec, který smrtelně pobodal Roma v Brně. Rozhodl o tom nejdříve brněnský městský soud a po odvolání státního zástupce i soud krajský.

23.8.2023 v 7:00 | Karma článku: 40.98 | Přečteno: 2387 | Diskuse

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

Čím dál častěji se setkávám s názorem, že ukrajinští uprchlíci jsou nepřizpůsobivější než naše romská minorita. Je tomu skutečně tak?

30.7.2023 v 18:40 | Karma článku: 34.37 | Přečteno: 1078 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 46 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 15.90 | Přečteno: 208 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 140 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.50 | Přečteno: 249 | Diskuse
Počet článků 194 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2269

Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...